Love Me Like You Do - 4

”Jag vet” sa jag och log mot honom samtidigt som jag förberedde mig för att diska.

”Vad gör du?”

”Jag ska diska ser du väl?”

”Inte för att vara sån, men jag har folk som kan göra det.”

”Inte för att vara sån men jag gillar att städa undan och lämna rent efter mig. Dessutom handlar det bara om två tallrikar.” kaxade jag tillbaka.

”Som du vill” sa han och drog upp sin mobiltelefon ur fickan samtidigt som han satte sig på en av barstolarna vid köksön och började knappa på tangenterna.

 

“Men du älskar henne fortfarande?” undrade jag där jag satt i luftmadrass fåtöljen i vattnet.

Justin såg ut att tänka medan han satte sig upp på solstolen för att sedan gå fram till poolkanten och sätta sig med fötterna i vattnet.

”Man kan inte bara sluta älska någon helt. Men känslorna har definitivt blivit svagare och blir det för var dag.”

”Vill du ens vara med henne?”

Hans ögon smalnade. Och efter en lång tystnad mumlade han ett enkelt ”Nej.”

”Om du verkligen känner så Justin, så borde du sluta plåga dig själv och släppa henne.”

”Men Alex! Hon är som min bästa vän och tänk på henne också! Hon kommer ha det svårt om vi gör slut och det kommer ju inte vara så lätt för mig heller, och…”

”Justin! Ser du inte vad du gör? Du drar ut på det i hopp om att det ska bli lättare när det egentligen blir svårare och svårare för var dag som passerar. Om du älskar henne och du är villig att kämpa för att hålla kvar förhållandet så gör det. Annars finns det inte så mycket mer att säga.”

Han tystnade och kollade ner på sina fingrar. Där jag satt, bara någon ynka meter ifrån honom, kunde jag nästan svära på att han torkade bort en tår från sin kind.

”Så… Vill du byta ämne?” sa jag och log mitt snällaste leende efter några minuters tystnad.

Ett litet, nästan osynligt, leende tittade fram på hans läppar när han såg på mig och svarade med ett kort ”Ja” för att sedan hoppa ner i vattnet. När hans huvud stack upp ur vattnet igen skvätte jag vatten på honom med foten.

”Du sa att du saknade din morsa. Berätta mer om det.” bad jag honom för att få honom på bättre humör-

Han berättade då att han saknar sin mamma jätte mycket i sista tiden. Hur han, ända sen han blivit 18 år och myndig, inte behövt ha med sin mamma Pattie med sig hela tiden. Han tyckte det var jobbigt att helt plötsligt inte spendera lika mycket tid som de hade gjort innan. Hon hade skrivit en bok som skulle släppas i höst och hade massa andra saker att göra. Och Justin höll på och pillade mycket med sitt album som skulle släppas i sommar att han kännde att de inte spenderade lika mycket tid som de borde. Han fick sig själv tro att det var hans fel.

”Har du mycket jobb nu i veckan? Eller har du en ledig dag rättare sagt.” frågade jag så snart han talat till punkt.

”Men va? Alex vad har det med saken att göra?” mumlade Justin och såg oförstående på mig.

”Bara svara på frågan Justin.”

”Hm… Vad är det för dag idag? Onsdag? Ja. Imorgon har jag det under dagen och sen har jag det där” började han och höll upp sina fingrar för att hålla koll på dagarna. ”Fredag. Jag är ledig på fredag.”

”På Fredag ska du åka iväg till din mamma och spendera hela dagen med henne. Bara du och hon. Okej?”

Han kollade på mig och log ett brett leende.

 

3132111272_1_4_j0blkdxd_large

 

”Fast nej. Vänta. Stryk det. Ge mig hennes nummer.” sa jag samtidigt som jag paddlade in till kanten och gick sakta upp ur poolen utan att bli blöt.

”Vad ska du med det till?”

”Bara ge mig det. Oroa dig inte jag har en plan. Se bara till att inte planera in något på fredag.” sa jag och sträckte jag mig efter hans mobil för att leta upp Patties nummer och skicka det till mig själv.

”Jaja om du säger så…”

 

Jag och Justin befann oss i vardagsrummet och spelade Just Dance 3 när Justins mobil gav ifrån sig den typiska iPhone signalen. Jag slängde en snabb blick på den stora klockan som hängde på väggen. Halv tolv visade den. Jag gäspade åt tanken på min sköna säng som låg och väntade hemma. Jag skulle ljugit för mig själv om jag sa att jag inte var trött. Justin hade nu pausat spelet och joggade över till köksön där mobilen låg.

”Selena.” sa han enkelt och kollade på mig innan han svarade ett enkelt ”Hallå.”

Samtidigt som han talade höll han pekfingret för sina läppar som klart och tydligt demonstrerade att jag skulle hålla min käft. Jag nickade lydigt innan jag slängde mig ner i soffan och rullade tummarna.

”Inget, vad gör du? Hur gick det på inspelningen?” sa han och satte sig tillrätta i barstolen. ”Nej jag är inte själv. Alfredo är på en dejt och hennes vän är här med mig?” Han tog ett djupt andetag och såg på mig.

”Alfredo hade lovat mig att umgås men så kom den tjejen in i bilden och han ville inte lämna mig ensam. Vad tror du? Att jag ska följa Fredo som ett litet barn? Han är på dejt Selena. Hur skulle det va om Alfredo hängde med oss på en dejt?” Hans ögon glittrade nu i det svaga ljuset och jag såg hur tårarna bildades. Han blinkade och en tår föll ner för hans kind.

 ”Jag är ju ärlig mot dig Selena. Jag hade lika väl kunnat ljuga och säg att ingen är här. Men jag antog att du litade på mig. Vi är bara vänner, jag och Alex. Om du vill kan du komma hit och se efter själv, Alex är inte ens min typ!” Även fast Justin och jag bara är vänner så sårade det mig lita att höra att jag inte var hans typ.

”Gör ett jäkla lögndetektor test om du inte litar på att jag talar sanning. Jag orkar inte att du blir så här när jag umgås med tjejer. Du umgås ju med killar och det är okej. Men jag får inte umgås med tjejer. Snacka om dubbelmo…” jag vände mig och såg att Justin hade gått ut ur rummet. Jag suckade. Skuldkänslorna bubblade upp inom mig, jag ville inte att de skulle bråka på grund av mig. Jag såg på Justin att han älskade den tjejen även om de är tufft mellan dem just nu och jag kunde inte vara anledningen till deras uppbrott. Jag ville inte vara anledningen. Jag tog tag i min tygpåse. Stoppade ner min mobil, solglasögon och mina hörlurar innan jag ställde mig upp och började gå mot ytterdörren.

”Gå inte.” Bad Justin. Han hade lagt på luren och hans ögon var röda av alla tårar. En klump bildades snabbt i min hals. Det här var det sista jag hade velat skulle hända.

”Förlåt Justin men jag vill inte orsaka bråk mellan er. Jag förstår att hon är upprörd.”

”Nej det är inte ditt…” började han sorgset men blev snabbt avbruten av mig.

”Justin snälla. Det är okej. Jag ger upp vår vänskap för att slippa orsaka er relation ett uppbrott. Skulle jag bara kunna låna en hoddie? Jag tog inte med någon och jag ska ta en taxi hem.”

”Alex, lyssna. Det är inte ditt fel…” han betonade ordet inte extra mycket för att jag skulle förstå att han menade allvar. ”Det har varit såhär mellan oss nu i ett par månader. Visst jag älskar henne och hon är min bästa vän. Men det funkar helt enkelt inte längre. Och jag är bara inte redo att släppa taget än. Men inget är ditt fel. Jag kunde ha valt att inte berätta, men vad för slags pojkvän skulle jag varit om jag ljög för henne? Låt mig åtminstone köra dig hem. Eller vänta tills Fredo och Tyra kommer… Snälla.”

”Okej då. Jag väntar. Förlåt.” mumlade jag och kollade ner på mina skor.

”Hey, du har inget att be om ursäkt för okej? Du är här som en vän till mig. Jag bjöd hit dig. Du har inte gjort något fel.” Han tog in mig för en kram. Där stod vi, i hallen, ett par långa minuter passerade i tystnad och vi stod där kramandes innan Justin drog sig ur.

”Fryser du? Vänta jag ska hämta en hoddie.” sa han innan han joggade upp för trappan.

 

Jag låg i sängen och kollade ut mot stjärnorna genom de stora fönsterna i mitt sovrum. Jag hade varit hos Justin till halv tre på natten då Fredo och Tyra kom tillbaka. Justin och Fredo hade kört oss hem till min lägenhet. Väl inne hade Tyra lagt sig och somnat direkt. Jag kunde inte somna då jag låg och tänkte på händelserna under kvällen, jag visste inte vad jag skulle göra. Dem kan bara inte göra slut på grund av mig intalade jag mig själv. Jag beslöt mig för att kolla om Pattie är vaken för att få mina tankar på något annat.

”Hey miss Mallette. Förlåt om jag stör såhär sent. Men jag behöver din hjälp med en sak. Hör av dig när du har tid. / en vän till Justin.”

Jag ångrade mig så fort jag tryckt på skicka. Varför skulle hon höra av sig till någon hon inte ens känner. Jag lade ifrån mig mobilen på nattduksbordet och vände mig om för att få lite sömn när mobilen plingade till. Pattie.

”Hej! Nejdå jag är vaken, vad gäller det? Är allt okej med Justin?”

Sakta gick jag upp ur sängen för att inte väcka Tyra som låg och snarkade bredvid mig. Jag gick ut i vardagsrummet och satte mig i den mjuka soffan samtidigt som jag ringde upp Pattie.

”Hej miss Mallette, hoppas jag inte stör.”

”Hejsan! Är allt okej med Justin?” frågade hon oroligt med ett tonfall endast mammor kan ha. Jag log smått.

”Ja, allt är okej detta har inget med honom att göra. Eller jo men allt är i alla fall okej. Jag heter Alexandra. Ursäkta att jag stör.” ursäktade jag mig igen.

”Nej det är ingen fara så länge allt är okej.” sa hon innan hon fortsatte, ”men snälla Alexandra, kalla mig Pattie”

”Okej Pattie… Jag undrade bara. Vad gör du på fredag?”

”Ehm..Jag har några intervjuer i LA i morgon. Och sen åker jag hem igen på fredag natt.”

”Okej bra. Så du har inga speciella planer på fredag antar jag. Eftersom jag har lite planer för dig... Jag och Justin träffades för några dagar sen och har umgåtts ett par gånger. Han har hela tiden pratat om hur mycket han har saknat dig jag hade tänkt ordna att ni spenderar hela fredagen tillsammans. Om det är okej för dig?”

”Men Gud vad gulligt utav dig! Tack så hemskt mycket. Jag skulle verkligen uppskatta det!”

”Åh, vad glad jag blir. Jag har en hög med aktiviteter som väntar. Men säg inget till Justin, jag vill att det ska bli en överraskning.” bad jag henne medan jag pillade på hörnet av en av mina soffkuddar.

”Nej då absolut. Men jag måste tyvärr sova nu gumman. Vi kan tala mer om detta imorgon. God natt!”

”God natt miss Mallette.” jag hörde hur hon harklade sig från andra sidan luren. ”Pattie… God natt Pattie” rättade jag mig och lade sedan på luren.

Jag gick där efter och la mig med ett stort leende på läpparna. Jag älskade att göra folk glada.


Chapter 4 my dear friends! Snart har alla kapitel jag skrivit tagit slut, så då kommer Liv också börja skriva kapitel! :) Så... vad tycker ni! Tror ni Patties och Justins dag kommer bli hiss eller diss? Hmm...

Kommentera nu, vi blir väldigt tacksamma över alla kommentarer som rullar in - även om det bara är ett "Bra" muchlove Ema.


Kommentarer

Anonym skriver:

AWESOME!! Jag tror Justin gillar Alex ändå :)

Datum: 2013-03-17 - Tid: 20:18:21 -


Anonym skriver:

bra kapitel!:)

Datum: 2013-03-17 - Tid: 20:18:56 -


Mandizh<3 skriver:

HSGJKANRGLAHMAÄRÖGHMLA
JÄVLA CP!!
JAG DÖR VA BRA!!

Datum: 2013-03-17 - Tid: 20:30:39 - URL: http://mandizh.wordpress.com


Ebba skriver:

JÄTTEBRA!!!! :DDDDD

Datum: 2013-03-17 - Tid: 20:39:27 -


Jennifer skriver:

Sååå bra!!

Datum: 2013-03-17 - Tid: 20:43:34 -


Linnea skriver:

more! :)

Datum: 2013-03-17 - Tid: 20:44:23 -


Farin skriver:

Jag är ledsen men det känns som om det hela börjar bli för överdrivet. Allt går för snabbt-jag vet att ni sa att vi kanske skulle tycka så och att vi skulle vänta ett tag och se- men det blir även för perfekt. Allt blir för bra. Situationerna de sätts i blir för perfekta för att bli realistiska. Så tänk gärna lite på det, fellas. :) <3

Svar: Tack för din kritik Farin! :) Men kolla, det är inte perfekt. Du kommer förstå varför saker och ting är långt ifrån perfekt snart. Hold on bara! Som vi sa - ta inte ut saker i förskott! Muchloveeeee Ema & Liv <3
MyyBieberStoory

Datum: 2013-03-17 - Tid: 20:51:45 -


Fanny skriver:

Meeeeeeeer :D

Datum: 2013-03-17 - Tid: 20:54:01 -


Liv skriver:

Awesome!

Datum: 2013-03-17 - Tid: 21:01:05 -


Bellagr skriver:

Grymt bra!! : ) nästa???

Datum: 2013-03-17 - Tid: 21:35:49 -


Sofia skriver:

meeeer <3
jättebra!!! <3

Datum: 2013-03-17 - Tid: 23:20:40 -


Ebba skriver:

ASDFGHJKL AWESOME! MER MER MER MER!

Datum: 2013-03-17 - Tid: 23:29:09 -


Hanna skriver:

Sååååå bra!!! Jag hoppas Justins och hans mammas dag kommer bli bra :)

Datum: 2013-03-18 - Tid: 06:42:50 - URL: http://hanzenpanzen.blogg.se


Anonym skriver:

bra!

Datum: 2013-03-18 - Tid: 08:11:10 -


Michelle skriver:

Jag gillar det :)

Datum: 2013-03-18 - Tid: 11:48:08 -


Celebnovell skriver:

Jättebra! =)

Datum: 2013-03-18 - Tid: 15:28:04 - URL: http://celebnovell.blogg.se


Zelma skriver:

Bra!

Datum: 2013-03-18 - Tid: 15:37:29 - URL: http://swaggiebiebz.blogg.se


Anonym skriver:

De har kapitlerna har jag läst på emas blogg och jag e typ på kapitel 7 tror jag

Datum: 2013-03-18 - Tid: 19:56:11 -


Evelina skriver:

Ska vara ärlig mot dig...
När jag läste första kapitlet var jag skeptisk om denna novell skulle bli bra... Men nu måste jag säga att jag gillar den mycket, om du fortsätter skriva såhär tror jag att novellen kommer bli super bra! :)

Datum: 2013-03-18 - Tid: 21:46:01 -


Anonym skriver:

åh ni är jättedyktiga mer

Datum: 2013-03-19 - Tid: 18:21:37 -


Ditt namn:

E-post: (privat)

URL:

Din kommentar:




Trackback