Love Me Like You Do - 2

Han skrattade bara. ”Så vad ska ni två göra ikväll? Mysa ser jag?”

”Det är ju Gossip Girl ikväll Danny! Hur kan du glömma det? Har inte Katie tjatat hela veckan?”

”Just ja! Nu när du säger det så. Tur att jag jobbar ikväll, jag hade inte orkat sitta hemma och lyssna på Katie.”

”Ingen orkar lyssna på dig heller tråkmåns. Säg till Katie att hon kan komma över och kolla med oss om hon vill.” sa jag och räckte fram två dollar.

”Hejdå drottning Alex. Hoppas det är många där ute som vill lyssna på dina intressanta …” jag hörde inte de sista orden som lämnade hans mun då ljudet av tutande bilar tog över mina öron när jag gick ut på gatan.

 

Tyra var i sovrummet och packade upp sina grejer medan jag satt i soffan i vardagsrummet med datorn i knät. Jag hade blivit jätte glad när Tyra berättat att hennes sportlov var samtidigt som mitt springbreak och att hon skulle komma och hälsa på.

     Jag hade snart bott i Los Angeles i ett halvt år och gått i skolan här som utbytesstudent samt tagit danskurser och snart var det dags att åka hem. Det hade kommit lite som en överraskning när min pappa hade frågat om jag ville åka utomlands och studera. Pappa var ju affärsman och hade kontakter över hela världen så han hade fixat en egen lägenhet till mig och fixat så jag kom in på high school även om det var mitt i terminen. Men nu skulle det vara skönt att få komma hem och väl hemma väntade studenten, balen och alla andra festligheter.

     Jag reste mig upp för att hämta en banan ur köket. Jag skalade den och började äta samtidigt som jag klickade upp hotmail på datorn för att läsa igenom mina mail. Jag hade fått ett mail från pappa där han undrade om Tyra hade kommit och om jag behövde något. Jag klickade på svara och skrev snabbt

 

"Hey dad, ja Tyra är här nu och resan gick bra. Vi är trötta ikväll så det blir soffläge och lite gossip girl på det. Hur är de med Leo och Jake och hur mår frugan? Jaaaa du, pengar kan alltid va bra att ha.. Hehe vi hörs snart igen. Love U daddy!

 Xo Alex"

 

Nästa mail var från twitter. Jag klickade upp det och läste "Justin Bieber is now following you on twitter"

 

Oj killen hade verkligen menat allvar med allt han sa på flygplatsen. Jag gick in på twitter och följde tillbaka honom bara för att vara snäll. Just då kom Tyra ut från sovrummet fullt påklädd i en blå långarmad klänning och blå låga converse. Hennes blonda långa hår hade hon satt upp i en stram hästsvans. Hon stod nu framför mig och kollade undrandes på mig.

"Nå?" sa hon. "Vad tycker du? Ser jag ut som en typisk LA brud?"

Jag granskade henne från topp till tå. Jag lyfte fingret och demonstrerade en rörelse med pekfingret som visade att hon skulle snurra. Hon snurrade sakta runt och stannade sedan och mötte min blick.

"Nå?" sa hon igen.

"Typiskt vardagligt för LA är ett par jeans, en tröja och flip flopps och dessutom ska vi bara vara hemma och mysa ändå så varför så uppklädd?" sa jag och log ett hånfullt leende. Tyra skrattade och slog till mig på axeln.

"Ha ha jätte roligt! Nej men det är så jag slipper ta fram kläder imorgon.” svarade hon stolt. ”Vad gör du?” hon nickade mot datorn

"Inget bara kollar vad som händer på twitter lite och svarar på några mejl."

Hon böjde sig fram och när hon såg att jag hade Justins twiter sida uppe och det stod "Justin is following you" kollade hon på mig utan att blinka.

"Följer Justin dig?" frågade hon.

"Ja tydligen så gör han det." svarade jag som om de inte vore något speciellt.

"Oh my Bieber! Fy fan vad coolt Alex! Jag vill också att han ska följa mig! Jag brukar tweeta honom varje dag för att han ska märka mig men utan framgång och du bara tar det som om det vore ingenting." Jag log åt henne och hon hyperventilerade. Jag glömde att Tyra var världens Bieber fan. Jag kanske borde ha berättat att jag träffade honom idag. Men kände att jag kanske borde skippa det med tanke på hur hon skulle ha reagerat. Så istället reste jag mig upp och gick för att fräscha upp mig på toaletten och byta om till myskläder.

 

 

Efter Gossip Girl igår låg vi kvar i vargasrummet och somnade på soffan. Att sova med Tyra hade aldrig varit lätt och att sova på en soffa gjorde inte saken lättare. Hon vred och vände på sig som om hon dansade i sömnen. Jag hade vaknat några gånger under natten men somnat om igen för att nu vakna av solen som tittade fram och se att klockan var halv nio. Jag orkade inte somna om igen så jag gick upp och bestämde mig för att ta en dusch. Jag slängde gårdagens kläder, som jag också sovit i, i tvättkorgen och satte på det varma vattnet samtidigt som jag klev in i duschen.

     Många tankar snurrade runt i mitt huvud men den som störde mig mest var faktumet att Justin verkligen menat allvar igår. Jag trodde inte han skulle bry sig om mig, jag trodde att han skulle tro jag bara var en av alla hans andra miljoner fans. Men han hittade mig på twitter, det borde väl betyda något? Att han litar på mig kanske? Jag trodde aldrig att han var seriös. Han mådde verkligen dåligt och det syntes på honom. Att han mådde så på grund av att han saknar sin mamma det berör mig något så otroligt. Jag kan inte sluta tänka på det. Jag vet verkligen hur han känner sig. Men han kan i alla fall träffa sin mamma då och då. Jag har inte träffat min mamma på tio år. Och jag fick aldrig chansen säga adjö eller se på henne en sista gång. Men min mamma kommer alltid vara med mig. Hon är i en bättre värld och hon vakar över mig. Det jag vill göra nu är att hjälpa Justin. Han verkar ha så mycket på gång nu att det bara blir för mycket för honom. Jag bestämde mig för att jag på något sätt ska hjälpa honom men hur? Det visste jag inte än.

     När jag kände att jag var klar virade jag en handduk om min kropp och en om mitt hår för att sedan gå ut och göra frukost till oss. Jag dukade bordet medan äggen fortfarande kokade och gick in i sovrummet för att dra på mig lite kläder. Sen smög jag mig fram till min stereo. Där kopplade jag in min iPod och satte på musik på högsta volym och sprang sedan till soffan och slängde mig över Tyra som fortfarande låg och sov. Snabbt som satan tog jag tag i täcket och drog bort det för att sedan slänga det på golvet.

”Vet du Tyra? ”Rise and shine” är ett typiskt amerikanskt uttryck som betyder ungefär upp och hoppa. Så nu tycker jag du borde komma upp och hoppa.” Jag ställde mig upp i soffan och började hoppa upp och ner. Hon vände sig om så att hon låg på rygg mellan mina hoppande ben och kollade på mig.

”Jag har glömt hur galen du faktiskt är” sa hon och slängde en kudde i ansiktet på mig samtidigt som hon satte sig upp och styrde mot badrummet. Jag såg på henne tills hon försvann in bakom dörren innan jag hoppade ner från soffan för att lägga fram frukosten på bordet.

 

"Stop!" Jag tvärstannade när jag hörde Tyras allvarliga röst. "Ställ dig där" sa hon och pekade mot en gräsmatta.

"Vad är det som är så speciellt med denna gräsmattan?" undrade jag utan att förvänta mig ett direkt svar.

"Inget, den är orelevant, men det är en fin bakgrund. Le nu" sa hon och drog upp sin mobil telefon ur väskan som hon hade. Fullt medveten om att hon skulle ta ett foto på mig, log jag mitt sötaste leende."Så denna ska jag lägga upp på Instagram, bara för du la upp den där från provrummet på mig." hon log stolt. "Oh kolla! Där går vi in!" sa hon sedan och pekade mot Forever 21 butiken lite längre fram.

Skrattande tog jag Tyra under armen och började gå mot butiken”Och sen äter vi något riktigt onyttigt?" 

”Du känner mig allt för väl. Jag vet! Taco Bell. Det är oerhört onyttigt!” svarade hon och klappade sig för magen i en gest som visade att hon var hungrig.

När vi var klara i butiken gick vi till min bil för att lämna alla våra påsar och sedan återvända för att äta på Taco Bell. Medan vi satt och åt fortsatte vi vårt prat om allt som hade hänt under de månader vi inte träffats. Hon berättade hur alla håller på att handla massa inför studenten och balen och alla andra event som rörde studenten.

 

”Snacka om gott” sa jag och slängde servetten i tallriken. Jag hade ätit så mycket så jag höll på att spricka. ”Vad vill du göra ikväll?”

”Det är tisdag och vi har lov, så vi kan väl hitta på något kul? Vi kanske kan gå på bio?”

”Bio låter faktiskt bra. Då kan vi vila fötterna efter allt shoppande.” sa jag och skrattade. Jag fick ögonkontakt med vår servitör och ropade åt honom att komma med notan.

När vi betalt gick vi ut från restaurangen och gick mot bilen. Vi gick tysta tills Tyra bestämde sig för att bryta tystnaden.

”Kan vi inte göra något sjukt? Typ något vi aldrig gjort förr.” Jag såg undrandes på henne där hon gick vid min sida. ”Ja alltså typ att vi...” Hon såg ut att tänka ett tag innan hon såg på en lyktstolpe och drog ner en affisch. ”Titta här! Den 15 mars hålls Los Angeles årliga välgörenhetslopp. Var med och spring 5 kilometer för att bidra till att hjälpa andra. Den 15 är idag! Ska vi klä ut oss till superhjältar och springa förbi alla människor och skrika åt dem att flytta sig för att vi måste rädda världen från fetma? Haha det hade varit så kul!”

”Tyra... Vad tänker du med? Inte kan vi göra något sånt. Alla dem människorna som är där för välgörenhet och så ska vi komma och vara helt sarkastiska. Nja... Det låter inte så bra faktiskt.”

”Jaja, så går vi på bio och kastar popcorn på små barn.”

”Haha! Du är sjuk! Kan vi inte bara göra något normalt utan att lägga till massa sjuka saker?” skrattade jag och såg att vi nu närmade oss bilen. Vi gick mot den samtidigt som jag grävde i min väska efter bilnycklarna.

”Ja okej, tråkmåns.” muttrade hon medan jag låste upp sedan öppnade hon bildörren och satte sig tillrätta i passagerarsätet.


 Lite av ett mellankapitel, men man får ju lära känna både Tyra och Alex aningen bättre. Vad tycks? Kommentera!

 

Jag vill även tacka alla som kommenterat och fått mig att känna mig välkommen här på MBS! Muchlove //Ema 


Kommentarer

Natalie skriver:

Amazing som vanligt! <3

Datum: 2013-03-13 - Tid: 21:44:04 - URL: http://biebstoory.blogg.se


Fanny skriver:

Meeeeeeeeer :D

Datum: 2013-03-13 - Tid: 21:52:34 -


Ebba skriver:

Fan va roligt om dom hade gjort det där med loppet och superhjältarna... :')) men JÄTTEBRA snälla meeeeeeeeeeeer!!!!!!

Datum: 2013-03-13 - Tid: 22:11:59 -


Anonym skriver:

OMG!! Saknar Justin i denna del! Men underbara kapitel hittills :D <3

Datum: 2013-03-13 - Tid: 22:58:05 -


Liv F skriver:

Awesome

Datum: 2013-03-14 - Tid: 07:47:42 -


Michelle skriver:

Jag älskar novellen :)

Datum: 2013-03-14 - Tid: 10:33:29 -


Anna skriver:

Det verkar som om den här novellen kommer bli jätte bra!

Datum: 2013-03-14 - Tid: 13:25:00 -


Samira Bieber ;* <3 skriver:

SKIIIITT BRAA! SKRIIIV MMEER! <3

Datum: 2013-03-14 - Tid: 15:35:59 -


Maja skriver:

Skulle ni kunna skriva i slutet av varje kapitel när ni TROR nästa kapitel kommer upp? Annars jättebra blogg/novell!

Datum: 2013-03-14 - Tid: 16:31:21 -


Hanna Hoflin skriver:

Vem är det som "spelar" Alex? :)

Datum: 2013-03-14 - Tid: 17:16:36 - URL: http://iwnfy.blogg.se


Jennifer. skriver:

Liv, kan inte du börja skriva igen? Bara du?

Datum: 2013-03-14 - Tid: 17:43:27 -


Celebnovell skriver:

Jättebra! Blev lite snurrigt när Tyra helt plötsligt skriker "Stop" fast sen förstod jag att det är ett nytt stycke vilket betyder att det handlar om en ny sak - aja nu ska jag sluta att babbla. :P

Datum: 2013-03-14 - Tid: 18:04:36 - URL: http://celebnovell.blogg.se


Smilla skriver:

ÅH VAD GRYMT JUEEE.

Men jag gillar ännu mera bilder hiihihi, nånstans i mitten av kapitlet typ.. :)

MÅSTE bara säga att designen är hur snygg som helst också!

Datum: 2013-03-14 - Tid: 19:04:11 -


Bella skriver:

Jätte bra!!! Nästa?! ;)

Datum: 2013-03-14 - Tid: 19:36:40 -


Linnea skriver:

Meer! :)

Datum: 2013-03-14 - Tid: 19:46:00 -


Emilia skriver:

Åhh vad braaa! Meeeer! :)

Datum: 2013-03-15 - Tid: 19:09:37 -


Anonym skriver:

Meer please :)

Datum: 2013-03-15 - Tid: 20:19:50 -


jossseeee ;) skriver:

jättebra!! fin design btw ;)

Datum: 2013-03-15 - Tid: 20:29:02 -


Malak skriver:

Jätte bra!!

Datum: 2013-03-15 - Tid: 21:17:30 -


Hanna skriver:

Älskar't! :)

Datum: 2013-03-15 - Tid: 21:18:54 - URL: http://hanzenpanzen.blogg.se


Malou skriver:

Folk kanske har slutat läsa denna blogg för att Ema har kommit in i bilden, men jag tycker alla ska ge tjejen en värdig chans! Superbra by the way :)

Datum: 2013-03-15 - Tid: 21:21:38 -


mmelissavuong, skriver:

mermermer!

Datum: 2013-03-15 - Tid: 21:32:34 - URL: http://likeaparadise.blogg.se


Anonym skriver:

POSTAT AV: Celebnovell
Jättebra! Blev lite snurrigt när Tyra helt plötsligt skriker "Stop" fast sen förstod jag att det är ett nytt stycke vilket betyder att det handlar om en ny sak - aja nu ska jag sluta att babbla. :P
POSTAT: 2013-03-14 / KLOCKAN: 18:04:36 / URL: HTTP://CELEBNOVELL.BLOGG.SE

jag håller med jag blev helt snurrig haha xd

Datum: 2013-03-15 - Tid: 22:32:13 -


Ditt namn:

E-post: (privat)

URL:

Din kommentar:




Trackback