Love Me Like You Do - 11

Där jag iakttog Tyra plingade min mobil till och visade ett sms från Elenor som sa att hon var utanför. Jag gick upp och kollade ut genom fönstret och mycket riktigt stod hennes Range Rover parkerad utanför.

”Elenor är här.” sa jag till Tyra och vi båda gick ut genom rummet och ner till ytterdörren. Väl där grabbade Tyra tag i bilnycklarna så vi kunde ta ut mitt bagage från deras bil. Vi steg ut genom dörren och jag såg att Elenor hade gått ut ur bilen. Jag log mot henne och gick med raska steg fram till henne och kramade henne hårt.

”Tack” viskade jag. ”Tack för du inte glömde mig.”

 

”Har vi Nutella hemma?” frågade jag när vi närmade oss en bensinmack.

Elenor skrattade och svängde in till Statoil. ”Du och din Nutella, men nej det har vi inte. Gå du in och köp en burk. Jag kan tänka mig att du vill ha det till frukost imorgon?”

Jag nickade till svars och hon räckte över mig en hundring för att gå in och handla. Så fort jag var klar slog jag mig ned bredvid henne igen och lutade huvudet mot fönsterrutan.

 Bilen rullade sakta in på avfarten. Jag släppte blicken från backspegeln för att istället kolla upp på vårt belysta fönster. Där inne satt pappa tillsammans med Jake och Leo och väntade på mig – förhoppningsvis. Elenor vred på huvudet för att kolla på mig. Hennes blick brände i kinden på mig, så istället för att ignorera henne som en treåring vände jag min blick åt hennes håll. Ett leende ryckte i mungiporna på henne.

”Din pappa har saknat dig så mycket. Det är bara så mycket för honom just nu…” tröstade hon mig lugnt.

”Jag förstår.” ljög jag. Nej, jag förstod inte. Jag förstod inte hur han kunde hoppa över min hemkomst. Be en annan familj plocka upp mig helt så där. Visst, Tyras föräldrar var nästan som mina bonusföräldrar men det var fortfarande inte detsamma. Elenor lade huvudet lätt på sned mot mig.

”Ska vi gå in?” frågade hon snällt.

 Jag sneglade upp mot fönstret ännu en gång innan jag nickade och klev ut ur bilen. Det hade hunnit bli kyligt ute, men det var fortfarande inte iskallt. En av fördelarna med att ha varit i Los Angeles hade varit att slippa den eviga vinterkylan som hemsökte Sverige vartenda år. Elenor tryckte upp bagageluckan och drog ned mina väskor på asfalten med en duns. Jag greppade tag om handtagen och började rulla väskorna mot porten, något som gav mig flashbacks till när jag åkt här ifrån. Det hade varit ett känslosamt farväl… jag bet mig hårt i läppen för att sluta tänka på det. Jag hade ingen lust att börja gråta just nu.

”Jag har bäddat rent i ditt rum, så om du är trött så är det bara att gå och lägga sig.” berättade Elenor medan hon sköt upp portdörren åt mig. Jag nickade tacksamt åt henne innan jag rullade in mina väskor i porten i kurs mot hissen, som jag tidigare idag sprungit förbi. Siffrorna över hissdörrarna meddelade att hissen sakta men säkert åkte ned från våning tre, till två för att sedan landa hos oss.

 Hissresan gick långsamt, som vanligt. Hissen var nyrenoverad men ändå hade dem inte förbättrat hastigheten. Det förvånade mig, då det var väldigt många i våran bostad som hade klagat på just hastigheten. Hissen gav ifrån sig ett svagt plingande så fort vi nått ändstationen, så att säga. Elenor fiskade upp hemnyckeln ur sin jackficka och tryckte in den i nyckelhålet. Jag drog ett djupt andetag. För första gången på ett halvår skulle jag nu få träffa min familj igen. Hela familjen. Bara tanken av det fyllde mig med värme.

 Elenor slog upp dörren och lät mig gå in i den varma lägenheten innan henne. Doften av hemma slog mig, vilket fick mig att stå kvar ett tag för att bara andas in den. Mina ögonlock slogs igen av ren njutning. Innan jag visste ordet av linandes två stora armar omkring min kropp. Jag besvarade min pappas kram. Åh, vad jag hade saknat honom. Även fast han struntat i att komma till Kastrup för att hämta upp mig. Men lyckan jag kände övervägde det.

”Åh! Jag har saknat dig jätte mycket gumman.” mumlade han lyckligt mot min axel. Jag nickade långsamt.

”Och jag dig pappa.” viskade jag tillbaka. Små, små lyckotårar samlade sig i ögonvrån på mig för att en bara en bråkdels sekund senare falla ned på pappas ljusblåa t-shirt. I bakgrunden såg jag vardagsrummet. Allt var som det alltid hade varit, något som faktiskt gladde mig. Pappa lossade en aning på kramen och kollade mig djupt in i ögonen.

”Åh, du har växt.” skrattade han lätt, likaså med tårar i ögonen. Det var jobbigt att se honom gråta, även fast jag visste att det bara var tårar fyllda med ren glädje. ”Är du hungrig?”

”Nej, jag åt hos Tyra. Köttbullar… jag är bara trött, så jag tror jag går och lägger mig.”

Elenor kramade mjukt om mig från sidan. ”Okej. God natt, så ses vi imorgon. Sov nu gumman.”

”Jadå. Har kidsen somnat?” Dem båda nickade bara till svars.

 Pappa hjälpte mig dra upp väskorna till mitt rum. Jag gillar vår tvåvåningslägenhet, men i vissa tillfällen, som när man har mycket packning, kunde det vara jobbigt då man var tvungen bära upp allting upp för dom relativt långa trapporna. När väskorna var på rummet smög jag över till Jakes rum. Jag kikade in och fann honom snarkandes på sin säng. Åh lilla Jake. Jag kysste honom på pannan innan jag gick över till Leos rum och gjorde detsamma.

Mitt rum var nystädat och vädrat, man kunde känna det i atmosfären. Tacksam över att Elenor orkat städa det slängde jag en blick på min säng. Den såg väldigt inbjudande ut, men jag kunde inte bara gå och lägga mig utan satte istället igång jakten på min sov tröja. Jakten slutade med att alla kläder var upphängda och vikta i garderoben, med väskorna liggandes under min säng. T-shirten med Supermannen trycket låg på min kudde med trycket nedåt.  Jag grabbade tag i den och gick sedan in på badrummet som låg vägg i vägg med mitt rum tillsammans med min necessär. Kläderna jag burit under hela dagen lade jag ned i den flätade tvättkorgen från Ikea och drog sedan på mig t-shirten över mina underkläder. Allt det andra obligatoriska blev gjort på bara några minuter, så jag borstade bara igenom mitt hår innan jag gick in på mitt rum igen. Väl inne släckte jag alla lampor och kröp sedan ned under täcket för att försvinna in i drömmarnas land.

 

 

Solen sken rakt i ansiktet på mig. Hur kunde jag ha glömt att dra ned persiennerna igår? Irritationen bubblade inom mig, men sedan kom jag på att jag låg hemma. I min egna säng. Bara för att vara säker på min sak särade jag långsamt på ögonlocken och konstaterade att jag inte hade drömt. Jag var hemma. Min blick sökte sig efter klockan som satt uppspikad på min väg. Halv tre visade pekarna.

Snabbt som attan slog jag mig upp i sängen. Halv tre?! Mina fingrar slog sig mot varandra i räkningen som resulterade att Los Angeles var nio timmar bak, så klockan var halv sex där. Suckandes drog jag undan täcket från min kropp och gick ut i vardagsrummet där Elenor satt framför tv:n.

”God morgon sömntuta!” hälsade hon glatt på mig.

Jag gnuggade mig hårt i ögonen. ”Varför väckte du inte mig? Vart är killarna och pappa?”

”Svar på fråga ett – jag väckte dig visst. Klockan tolv, men du bad så snällt så jag lät dig fortsätta sova. Och din pappa är på sitt jobb, killarna är ute och leker med grannbarnen, som vanligt.”

”Jaha, oj…” fick jag chockat ur mig. Det var inte vanligt att jag inte kom ihåg att jag vaknat. Det måste bero på jet-laggen, tänkte jag bestämt. Elenor kollade återigen upp på mig från sin tidning.

”Det finns frukost i köket, men du kanske vill duscha först?”

”Mm…” mumlade jag och vände om för att sätta fart mot badrummet. De få kläderna jag bar gled av mig som om hela jag vore insmord i olja. Tanken fick mig att le en aning, fånigt nog. Jag sträckte mig en aning efter kranen till duschen. Vattnet kom med sådan fart att jag inte han dra mig undan, utan blev dränkt i iskallt vatten. Ett tjut lämnade min strupe av chock. Långsamt sträckte jag in handen igen och vred på kranen tills jag fann den rätta temperaturen.

 Duschen tog längre tid än vanligt, då jag unnade mig en massa av mina gamla saker, men väl klart vira jag handdukar runt hela mig kändes det som. Med försiktiga steg för att förhindra halka tog jag mig fram till handfatet, där jag äntligen kunde borsta mina tänder. Så fort min mun var full av lödder, sköljde jag ut den.

”Hur går det där inne?” ropade Elenor en aning oroligt utifrån vardagsrummet.

”Snart klar!” hojtade jag tillbaka och släppte ut turbanen. Hårborsten låg placerad på samma ställe jag hade lämnat den igår, något som gladde mig. Vissa mornar hade gått åt till att leta efter den på dom mest underliga ställena. En gång hittade jag den i mikron, men Jake lovade mig att han inte hade placerat den där.

 Efter balsamet var mitt hår så pass lent att borsten bara gled igenom hårstråna. Så fort hela håret låg platt på mina axlar, slog jag upp dörren. En svag vindpust träffade mig i ansiktet och jag drog efter andan. Det var väldigt kvavt inne på badrummet gentemot vad det var här ute. Elenor hade flyttat sig från sin plats i soffan och hade istället gått in på sitt och pappas rum. Hon kanske behövde lite sömn, efter allt hon gör om dagarna är det förståndigt. Mina fötter lämnade våta fotspår efter sig på min gång mot mitt rum. Det var något jag skulle få torka upp sedan, annars skulle Elenor behöva göra det och det var det sista jag ville. Väl inne på mitt rum tippade jag fram på tå till min garderob som nu var proppfull efter en massa shopping i L.A. Jag slog upp dörren till den och bläddrade genom urvalet av kläder. Vad skulle jag göra idag? Min blick for mot klockan. Tio i fyra. Tyra kanske ville ses… Om jag bara skulle träffa Tyra, så räckte det med något enkelt. Jag drog ut ett par slitna Jeans tillsammans med en vanlig vit t-shirt. En klocka fick duga till det.

 Med kläderna sittandes på min kropp och Nutella bruken jag köpt in igår, slog jag mig ned i min säng tillsammans med min laptop. På Twitter och Facebook hade jag fått många nya förfrågningar och followers. All denna uppmärksamhet var överväldigande, men om jag skulle hänga med Justin var det väll något jag fick lära mig att leva med. Jag nekade alla vän förfrågningar på Facebook innan jag loggade in på Skype. Förvånandes nog så var Justin inne, så jag drog musen mot telefonen. Signalerna gick långsamt fram, en för en, men till slut svarade han.

”Hej! Aleeex, borta i kalla Sverigeeee.” hälsade han långdraget med ett brett leende på läpparna.

”Kallt? Nej, det är vår här Justin! Jämfört med L.A är det väll kallt… men annars är det varmt för att vara Sverige.”

”Jag förstod nästan det…” skrattade han och tog en klunk av sitt vatten. ”Vad har du gjort denna morgon då?”

”Justin… jag är nio timmar före dig.. Klockan är strax innan fyra här.” påminde jag honom och stoppade in en sked Nutella i munnen.

”Alex, skämtar du med mig?” utbrast han helt plötsligt. Förvånat drog jag ut skeden ur munnen.

”Vad?”

”Sitter du och äter bara Nutella ur bruken? Det är ju bara… alltså nej. Varför äter du inte nyttigheter? Jag vill inte ha feta dansare på scen!” skämtade han och blinkade retfullt med ögat mot mig. Jag grimaserade surt mot honom.

”Antyder du att jag är tjock? Fyfy Justin…” suckade jag medan jag viftade med pekfingret mot kameran. ”Vad ska du hitta på idag då?”

Han drog upp ärmarna på den gråa tjocktröjan han bar innan han svarade. ”Möten… Scooter verkar vilja döda mig eller något.”

”Du klarar nog det, du är ju Justin Bieber! Möten är ju din vardagsmat kan man väll säga…?” skrattade jag fram bakom berget av nutella jag kletat upp på skeden.

”Det kan man ju lugnt tro. Vad ska du göra då?”

”Jag vet inte… ska kanske ringa Tyra sen. Det börjar dra sig mot kväll här, så vi får väll se.”

Han nickade lugnt. ”Alfredo hälsar till henne. De låg och snackade hela kvällen igår… kärlek alltså.”

”På tal om det… hur går det med Selena?” frågade jag så vänligt jag förmådde och slickade mig runt mina läppar för att få bort bevisen på att jag ätit nutella. Justin spände käken och kollade djupt in i kameran.

”Faktiskt… bra. Allt känns mycket bättre. Vi ska faktiskt äta lunch tillsammans idag.” log han nöjt, utan att leendet riktigt nådde ögonen.

”Det är ju toppen.” grattade jag honom. Att ha fått saker att bli rätt mellan honom och Selena igen var en av de bästa sakerna jag gjort, efter något jag själv förstört. Jag plockade upp det vita locket till Nutella burken för att kunna skruva på det. Bara en sekund efter jag ställt ned burken knackade det på dörren.

”Vänta lite Justin…” bad jag Justin och vinklade ned skärmen en aning. ”Kom in!”

Elenors huvud stack i glipan mellan listen och dörren. ”Ska du ha frukost eller inte gumman? Jag har plockat fram lite från imorse…”

”Kommer om en sekund El.” försäkrade jag henne med ett leende. Hon nickade och försvann sedan.

”Vad pratade ni om?” frågade Justin oförstående. Då slog det mig – Justin kunde ju inte svenska. Ett flin spreds på mina läppar.

”Hon sa hur mycket hon ogillar Justin Bieber… what a shame.” retade jag honom samtidigt som jag kollade djupt in i kameran. Dock så var inte mitt poker-face det bästa, vilket förstörde alltihop.

”Neeej! Jag skulle ha hört mitt namn då, Justin. Duh?”

”Fan.” utbrast jag i besvikelse över att mitt prank inte hade lyckats. ”Men hon sa att jag skulle äta, så jag måste gå.”

”Äta? Du har redan ätit ett helt Nutella paket eller något.” konstaterade Justin en aning dömande.

”Elenor anser inte det som mat. Måste dra nu, men vi hörs. Love yoou.” avslutade jag samtalet och slog ned locket på min laptop. I samma stund som jag kommit upp på mina ben ångrade jag mitt lilla farväl. Hade det verkligen varit lämpligt sagt utav mig? Justin hade ju liksom precis blivit sams med Selena, och kanske tog det på fel sätt.

 Oroligt kom jag fram till att han var klipsk nog att förstå att det bara varit en vänskaplig gest. Jag stod stilla en stund och funderade innan jag fortsatte gå mot dörren. Väl ute ur mitt rum såg jag hur Leo och Jake satt som två zombies framför Nickelodeon. Bara åsynen av de gjorde mig överlycklig.

”Leo! Jake!” utbrast jag helt plötsligt men fann ingen uppmärksamhet. Elenor kollade ut ifrån köket och log mot mig.

”När det är barn TV på så är de inte på samma planet som vi, du är inte den ända.” försäkrade hon mig. Besviket fortsatte jag min färd in i köket där Elenor lagt upp ett dussin olika tallrikar med olika tillbehör på köksön. Våfflor, pannkakor, ostfrallor, ost, paprika, skinka, apelsin, melon… i princip allt stod uppradat tillsammans med kannor som innehöll Juice, oboy och té.

”El, jag är en person inte en arme!” skrattade jag ut och greppade tag i en assiette. Hon ryckte på axlarna.

”Killarna kanske var hungriga… jag bara plockade fram lite av vad vi hade och vad som hade stått framme imorse. Du behöver inte äta allt så klart och om det inte är matigt nog kan du bara gå ned och köpa något på Pizzerian.”

”Det är toppen. Svenska pannkakor är definitivt något jag har saknat.” försäkrade jag henne medan jag lassade på två stycken. Hon lade huvudet på sned och log en aning.

”Bra. Jag går in och betalar lite räkningar så du vet vart jag är i alla fall.” berättade hon för mig. Jag nickade åt hennes håll medan jag lassade på en hög med sylt över pannkakorna. I tystnad bredde jag ut lagret av den röda jordgubbssylten innan jag började äta. Tankarna snurrade runt i huvudet på mig tills jag stannade på en speciell. Vad var det för dag idag? Förvirrat lade jag ifrån mig tallriken och fiskade upp min mobil ur fickan, som klart och tydligt visade att det var fredag. Klockan var allt för mycket för att skolan fortfarande skulle vara öppen. Jag slog mig ned vid bordet återigen för att fortsätta äta på mina pannkakor i samma stund som telefonen började tjuta. Suckandes reste jag mig upp och svarade.

”Hemma hos familjen Smith, du talar med Alex.” andades jag in i luren och slickade undan sylten som lagt sig i mungiporna på mig. Orden som yttrades i andra änden förvånade mig dock. Det var ett tag sen.


Första kapitlet skrivet av mig i den här novellen - Liv! Vad tycker ni? Rätt händelse-tomt kapitel, menmen. Såna behövs då och då, som vi har sagt förut! Haha :) Lite mer drama is coming up, bara håll tålamodet och kommentera massa nuu! Puusss, Liv.


Kommentarer

Ebba skriver:

Grymt braaaa!! :)

Datum: 2013-04-02 - Tid: 20:11:35 - URL: http://web.stagram.com/n/jelenahearts


Anonym skriver:

awsome!!!! Mer!

Datum: 2013-04-02 - Tid: 20:41:37 -


Emelie skriver:

Jätte bra! <3

Datum: 2013-04-02 - Tid: 20:48:13 -


Celebnovell skriver:

Jättebra! :)

Datum: 2013-04-02 - Tid: 20:56:48 - URL: http://celebnovell.blogg.se


Anonym skriver:

Grymmmmmt

Datum: 2013-04-02 - Tid: 21:22:03 -


Elena skriver:

Äntligen skriver du Liv! Ifall du inte hade skrivit hade jag inte läst denna novellen

Datum: 2013-04-02 - Tid: 21:30:12 -


maja skriver:

Ni kanske har sagt det här förut men jag började läsa den här otroligt bra skrivna novellen i dag så jag har missat om ni har skrivit vem som "spelar" Alex?!

Datum: 2013-04-02 - Tid: 21:46:55 -


s. skriver:

As bra kapitel men mer drama plzzzz

Datum: 2013-04-02 - Tid: 21:49:40 -


Ebba skriver:

VEEEM RINGER?! Jättebra kapitel!

Datum: 2013-04-02 - Tid: 21:54:30 -


Fanny skriver:

Meeeeeeeeer :D

Datum: 2013-04-02 - Tid: 22:04:32 -


Bella skriver:

Jätte jätte superbra!!!

Datum: 2013-04-02 - Tid: 22:59:46 -


justbiebers.blogg.se skriver:

älskar din novell asså..

kanske kika in på min? justbiebers.blogg.se

Datum: 2013-04-02 - Tid: 23:00:12 - URL: http://justbiebers.blogg.se


Alva skriver:

Jättebra! :D meera :D

Datum: 2013-04-03 - Tid: 01:04:19 -


Emmy<33 skriver:

Sjukt bra!!<333

Datum: 2013-04-03 - Tid: 07:16:02 -


Liv skriver:

awesome kapitel!

Datum: 2013-04-03 - Tid: 08:20:35 -


Michelle skriver:

Jag gillar det :)

Datum: 2013-04-03 - Tid: 10:48:02 -


Sara skriver:

Jösses vad bra :D

Datum: 2013-04-03 - Tid: 12:49:14 -


haffe skriver:

Aaa älskar eran novell asså den är fett bra!
Jag vill ha meeeer!!!

Datum: 2013-04-03 - Tid: 13:31:23 -


Ellen skriver:

Jättebra kapitel ;)
Kram <3

Datum: 2013-04-03 - Tid: 13:42:31 - URL: http://aboutonedirectionn.devote.se


Linnea skriver:

jätte bra! Du är jätte duktig på att skriva! :)

Datum: 2013-04-03 - Tid: 16:18:40 -


Anonym skriver:

Omg meeeeer

Datum: 2013-04-03 - Tid: 19:25:38 -


Evelina skriver:

Jättebra! :)

Datum: 2013-04-03 - Tid: 21:00:30 -


Anonym skriver:

Wiie jätte bra som vanligt!!!

Datum: 2013-04-03 - Tid: 22:56:28 -


Stina skriver:

Grymt bra skrivet :D

Datum: 2013-04-04 - Tid: 04:52:19 -


Anonym skriver:

Skita bra hörru;)

Datum: 2013-04-04 - Tid: 10:25:43 -


emma skriver:

tack! äntligen lite nya kapitel! grymt bra! vore jätte kul om du la upp lite längre kapitel! de är så bra så man vill bara ha mera! :D

Datum: 2013-04-04 - Tid: 14:36:51 -


Anonym skriver:

Du skriver så bra, grymt bra novell! :)

Datum: 2013-04-04 - Tid: 19:26:38 -


Anonym skriver:

ååååh så bra!!

Datum: 2013-04-04 - Tid: 19:30:58 -


Mickan - / My Life In My Words skriver:

Better late than never right? :)
Jag gillar det som sagt, jag gillar liksom att det inte går för fort fram mellan henne och Justin, många verkar ha den tendensen att det ska gå fort, pang bom krasch, så är dem tillsammans och lyckligare than ever. Det går inte riktigt till så in real life, så jag gillar detta, jag gillar även att dem är vänner, och bra vänner.
Sättet du/ni skriver på, kanon bra, och jag är kräsen som fan. :p dock inte elak.
Det ska bli spännande att se vart detta leder och vad som händer :) ♥

Datum: 2013-04-06 - Tid: 23:58:15 - URL: http://miickzz.blogg.se


Mickan - / My Life In My Words skriver:

Nutella scenen och samtalet, best part :) ♥

Datum: 2013-04-07 - Tid: 00:02:18 - URL: http://miickzz.blogg.se


Julia skriver:

Hårborsten i mikron hahahaha. Älskar hur hon försökte ljuga om var Elenor sa. Jag önskar jag hade sån relation med Justin dom Alex har haha, åh helt perfekt

Datum: 2013-07-22 - Tid: 14:31:47 - URL: http://bieb.blogg.se/


Ditt namn:

E-post: (privat)

URL:

Din kommentar:




Trackback