KAPITEL 19-. SETH FANNING...

“Jag älskar dig.” Viskade jag mot hans sockersöta läppar. Han nickade och kollade djupt in i mina ögon.
“Och jag dig.” Jag hostade till och högg in på jordgubbarna och plättarna.
“Vart fick du tag i jordgubbarna? Det är inte säsong?” Fick jag milt ur mig. Justin blinkade flörtigt med ögat.
“Heter man Justin Bieber så är det säsong..” Jag skrattade till, då plingade det på dörren.
“Jag tar det.” Sa Justin snabbt och gick ut ur rummet, men kom sedan tillbaka med en person jag minst anade skulle komma hit…

“Jag älskar dig.” Viskade jag mot hans sockersöta läppar. Han nickade och kollade djupt in i mina ögon.

“Och jag dig.” Jag hostade till och högg in på jordgubbarna och plättarna.

“Vart fick du tag i jordgubbarna? Det är inte säsong?” Fick jag milt ur mig. Justin blinkade flörtigt med ögat.

“Heter man Justin Bieber så är det säsong..” Jag skrattade till, då plingade det på dörren.

“Jag tar det.” Sa Justin snabbt och gick ut ur rummet, men kom sedan tillbaka med en person jag minst anade skulle komma hit…


“Seth?!” Utbrast jag förvånat och kollade stelt på Seth som nyss hade klampat in genom dörren. Justin sneglade på honom och kollade sedan oförstående på mig medans Seth log stort.

“Hey Melly, long time no see, huh?” Flinade han och gick fram till mig och böjde sig ner för att krama om mig. Jag besvarade stelt kramen med blicken på Justin som såg väldigt stel ut. Han gillade inte situationen. Seth drog upp en jordgubbe från min tallrik och stoppade in den i munnen innan han skakade hand med Justin.

“Seth, Melly’s barndomskompis. Och du är Justin Bieber.” Justin nickade och pressade fram ett leénde.

“Melly’s pojkvän.” Svarade Justin stelt, men med en gnutta vänskaplighet i rösten.

“Så hur mår du?” Frågade Seth mig och slog sig ner i fåtöljen i fotänden av sängen.

“Har mått bättre…” Grumlade jag till svar. Seth nickade och kollade upp på Justin.

“Hur gammal är du nu igen?” Justin svalde hårt och slog sig ner bredvid mig i sängen.

“Jag fyllde 19 för 3 dagar sedan.” Svarade han snabbt. Jag ryckte till och kollade stelt på honom.

“3?! Varför sa du inget?” Gnällde jag och kollade ledsamt på honom med en rynka mellan ögonbrynen. Justin fuktade sina läppar.

 

 

“Det var inte direkt tillfälle när du låg på sjukhuset Melly.” Svarade han med ett litet leénde. Jag suckade och la mig tillbaka i sängen.

“Så, känner du för att göra något?” Jag kollade på Seth och nickade till.

“Ehm.. jag ska ändå… asså hem.” Ursäktade Justin sig och gick fram och kysste mig mjukt på pannan. Jag nickade till och kramade om hans hand.

“Kommer du ikväll?” Fick jag snabbt ur mig innan Justin hade hunnit lämna rummet. Han vände sig om mot mig och nickade smått innan han försvann.

Jag svalde lätt och kramade om en krycka för att resa mig upp, men kände att jag inte behövde den. Kryckorna var bara som ett litet stöd, jag kunde ju gå.

“Ska bara duscha..” Sa jag milt till Seth som nickade till och kollade ner i Hungerspelen han nu satt och läste i. Jag drog med handen genom håret och gick sedan, långsamt, in i badrummet och vred på vattnet.

Min blick hamnade på mig själv i spegeln. Jag såg för hemsk ut. Rufsigt hår, blekt ansikte, mörka ringar under ögonen och andedräkten var säkert inte heller den bästa. Undra hur Justin kunde stå ut med en sån fuling som mig.

Jag drog av mig den stora t-shirten som var Justin’s, som jag hade på mig och drog sedan av mig mina trosor för att hoppa in i det ljumna vattnet som sprutade ner i badkaret.

Jag kände hur fräsch jag blev. Ända sedan.. det hände så har jag känt mig äcklig. Innanför och utåt. Eftersom att jag inte hade duschat på länge så passade jag på att raka benen, använda hårinpackning osv.

När jag var klar virade jag en handduk runt kroppen och drog upp hårfönen och började torka håret. Jag kramade om kammen och drog med den några gånger genom håret innan jag gick ut i mitt rum igen där Seth satt, med min mobil i sin hand.

“Ursäkta, men vad gör du?” Snäste jag och ryckte åt mig den. Han kollade chockat upp på mig.

“Jag spelade temple run, min mobil dog!” Försvarade han sig. Jag himlade med ögonen, visst temple run av alla spel på min mobil? Typ världens tråkigaste spel…

“Jaja, men snälla gå ut nu. Jag ska byta om.” Sa jag mjukt och pekade på dörren. Seth skakade lätt på huvudet och log stort mot mig, men reste sig upp och lämnade rummet med en dov smäll.

En suck lämnade min mun och jag gick fram till garderoben och tog ut en stickad USA tröja, ett par skinny jeans och underkläder från VS. Jag klädde snabbt på mig och smetade sedan på ett lager mascara på mina ögonfransar. Mitt finger snurrade sig runt en hårslinga, så jag bestämde mig för att sätta upp det i en hästsvans.

När jag var klar gick jag slött ut till Seth som satt i soffan och trummade med fingrarna på bordet. Jag kunde somsagt gå, men inte snabbt.

“Kommer du eller?” Log jag och drog på mig min jacka. Han nickade och följde med mig ut i trapphuset. När vi kom ut så stod inte solen uppe på himmeln, som den hade gjort när jag hade vaknat. Tvärtemot, det var muligt och kallt.

“Vart ska vi gå?” Frågade han trött och kollade sig runt. Jag log smått och gjorde armkrok med honom.

“Vi går och fikar.” Ett leénde spreds på hans ljusrosa läppar och vi började med bestämda steg gå mot cafeét jag förut jobbade på. Det hade blivit för mycket, så jag hade sagt upp mig.

-

“Hej!” Utbrast Sandra glatt när vi kom innanför dörren. Jag log smått och kramade lätt om henne.

“Hey, det här är min kompis från New York, Seth!” Presenterade jag Seth och föste fram honom. Sandra log stort och skakade snabbt hand med honom innan hon återigen kollade på mig.

“Så, vad får det lov att vara då?” Jag bet mig löst i läppen och sneglade på Seth.

“En Chai- latte och kladdkaka!” Fnissade jag. Sandra klickade in det och kollade sedan på Seth.
“Jag tar samma som hon.” Svarade han lent. Sandra nickade, tog betalt och lät oss sedan gå och sätta oss med vårat fika.

“Så, hur mår du bortsett från det där?” Frågade Seth efter ett par minuters tystnad.

“Jag mår väll bra, förutom alla läxor jag nu kommer få.” Suckade jag och kollade på Seth.

“Och du?” Han putade lätt med underläppen. Jag fuktade mina läppar och höjde lätt på ögonbrynen mot honom.

“Jag mår väll bra, mamma mår sämre och pappa är nästan aldrig hemma. Han super runt…” Jag kände hur mitt leénde försvann och jag kramade försiktigt om honom.

“Jag är så ledsen Seth.” Mumlade jag mot hans axel. Han nickade och svalde hårt, medans ett leénde ryckte i mungiporna på honom.

 

 

“Doktorerna säger att det är en lindrig cancer och att hon kanske kan överleva.” Jag nickade och drog med handen över hans rygg då jag såg något i ögonvrån.

Jag klev innanför dörren till cafeét med Kenny bakom mig när jag såg de. Melody och han den där Seth. Hon kramade om honom. Jag vet att de bara är kompisar, men det stack ändå till i hjärtat av svartsjuka. Melody drog med handen över hans rygg då hon vände på huvudet och kollade upp på mig.

“Justin!” Log hon och reste sig trött upp och kom fram till mig. Jag log stort när hon slog armarna runt min nacke och drog in mig i en kram. Jag hade satsat på en kyss, men vi var ju inte ett offentligt par än.

“Hur mår du?” Frågade hon, men jag visste att hon menade “vad gör du här?”.

“Bra, ska bara köpa med mig lite fika hem till mamma. Hon har tjatat så.” Melody nickade lätt och sneglade bak på Seth som spände käkarna och kollade ner på sina fötter.

“Men vi ses. Hej då.” Jag nickade och svalde hårt. Melody gick tillbaka och slog sig ner på sin plats igen då det vibrerade i min ficka. Jag fiskade upp mobilen och log stort när jag klickade upp sms:et.

 

“Åh, jag hatar att inte kunna kyssa dig utomhus. Allt är bara att gömma oss… Haha, börjar tröttna lite Bieber, det vill du inte va? ;) Älskar dig. Ses ikväll. LOVE, Melly.”

 

 

Jag log stort och gick snabbt mot min bil och hoppade in för att börja köra hem till mamma med all fika hon hade “beställt” av mig.

“Justin?” Ropade mamma från köket när jag klev innanför dörren. Jag suckade och gick snabbt ut dit och ställde ner påsen på köksön och kollade sedan på mamma som satt stelt vid matbordet.

”Du har din fika, vad är det nu?” Suckade jag och slog mig ner bredvid henne vid matbordet. Hon reste sig upp och kollade stelt på mig.

“Vi måste prata.” Sa hon snabbt och allvarligt. Hennes ögon var seriösa. Jag skulle precis svara när jag hörde hur dörren öppnades och stängdes. Jag spände blicken mot dörröppningen till köket för att se vem som skulle dyka upp där, bara några sekunder senare.


Jag vet att Justin är 18, men han fyllde 19 i novellen så jag spolar lite i tiden! :D Vem kom in i rummet? Vad måste de prata om? Vad kommer hända ikväll när Justin kommer till Melly?


Trackback