KAPITEL 74-. PERU

Previously: "Justin? Kelsey är här..", muttrade jag surt. Justin rynkade oförstående på pannan. 

"Vad gör hon här?", harklade han sig frågandes. Kenny sneglade på Moshe med en axelryckning. 
"Hon ville prata med dig Justin...", meddelade dem i mun på varandra. Jag himlade med ögonen och fick en menandes blick utav Justin. 
"Låt mig få prata med henne.", bad han mig. Jag suckade och nickade. Justin gick med Kenny bort till Kelsey. Dem stod där ett tag och när han kom tillbaka såg han inte så glad ut...

 

 

Jag kollade nervöst ner på mina nya converse där jag satt på flygplatsen. Justin hade gått för att köpa kaffe till oss, då det var över en halv timma kvar tills flyget skulle komma. Han hade varit.. stel ända sen samtalet med Kelsey på begravningsdagen. Han hade varit det under- och efter begravningen, hela kvällen igår och nu på morgonen. Jag undrar vad hon hade sagt…

”Här.”, mumlade Justin med en kaffekopp överräckt mot mig. Jag tog tacksamt emot den och smuttade lätt på det heta kaffet.

”När åker du igen?”, frågade jag för att få igång ett samtalsämne. Han tog en klunk av sitt kaffe.

”Jag mellanlandar bara i Los Angeles. Jag fortsätter direkt till Peru.”, förklarade han stelt. Jag suckade djupt och nickade.

Våran kärlek verkade vara som bortblåst… vi var som ett gammalt par som hade slut på samtalsämnen. Hur skulle det bli egentligen? Jag hade hoppats på att få gifta mig med Justin. Att någon gång kunna sitta i en stuga, på Julaftonsmorgon, med Justin och våra vänner. Alla skulle sitta där med varsin kopp glögg och skämta med varandra. Efter tomten hade gått skulle alla hoppa i en varm badtunna, medan våra barn skulle leka med sina nya julklappar. Allt skulle vara perfekt. Men skulle det bli så? Jag började tveka.

”Justin, kan vi inte försöka fixa det här?”, bad jag hopplöst. Justin verkade dock inte förstå vad jag pratade om.

”Vad menar du Belle? ’Fixa’ vadå?”, sa han oförstående. Jag drog en hand genom mitt slappt hängandes hår.

”Våran relation…”, pep jag ledsamt och fick en suck till svar från Justin. Trodde han att jag skämtade? Eller ville han helt enkelt inte få oss att fungera? Skulle vi fortsätta vara ’Jelle’ eller ville han bara vara Justin och Belle?

”Vi är bra! Vi är starka, och lyckliga…”, förmodade han mjukt och gjorde en ansats till att krama om min hand, men jag lyfte den från mitt lår och la den kring koppen istället.

”Lyckliga? Anser du att bara för att vi kan ha sex så är vi ’lyckliga’?”, muttrade jag med höjda ögonbryn.

”Nej. Är du inte lycklig med mig eller? Vill du göra slut med mig?”

”Jag antyder inte det, jag vill bara att vi ska bli ett starkare par… kärleksfullare?”, tyckte jag ärligt. Han ryckte likgiltigt på axlarna med en neutral blick.

”Vad vill du att jag ska göra? Jag ska till Peru, det är inte direkt så att…”, började han men avbröt sig själv med ett stort leende lekandes på läpparna.

 

 

”Vad är det?”

”Vill du följa med mig? Följ med mig till Peru!”, föreslog han lyckligt. Jag sög mig nervöst i kinden.

”Justin, min pappa ligger fortfarande på Sjukhus, jag måste till Skolan och ja…-”

”Du skulle kunna få hemskolning med mig, och din pappa klarar sig i 4 dagar! Vi kan flytta upp flygresan bara och åka och hälsa på honom nu, så kan du åka hem och packa lite bättre kläder för deras klimat!”

”Okej då.”, gav jag upp. Justin log stolt mot mig och pressade sina läppar mot mina medan han log stort.

”Kärleken är påväg Belle.”, flinade han mjukt mot mig. Jag pressade tillbaka ett fejkat leende, för trött för att ens hoppas på att han talade sanning nu.

Jag sjönk ihop i den mjuka fåtöljen som jag satt i, tänkandes på begravningen. Hur alla hade suttit och snyftat under prästens tal, allas tårar, mottagningen efter, Kelseys plötsliga försvinnande… hela helgen hade varit en helt röra. Men allt skulle väll bli normalt igen… kunde man ju hoppas.

 

 

Pappa kollade svagt upp på mig när jag klev in på hans rum. Justin hade bestämt sig för att stanna utanför och ge några autografer till fans. Jag mötte hans blick och försökte med ett klent leende.

”Hej pappa.”, hälsade jag hest. Jag var nervös, jag ska inte ljuga. Pappa och jag hade inte setts på vadå? 1-2 veckor?

”Hej gumman.”, svarade han svagt med ett gömt stön i rösten. Jag slog mig ner på sängkanten med blicken på apparaten som visade hans hjärtrytm. ”Hur länge stannar du hos mig? Jag vet att Justin är med dig..”

”Ååå.”, flämtade jag nervöst och bet mig löst i underläppen. Vad skulle man svara på en sån fråga? ”Jag åker till Peru om en timme skulle jag tro.”

”Skolan då? Jag betalar varje månad vet du. Vi har pengar, men den är rätt dyr…”

”Justin sa att han betalade?”, framförde jag snabbt. Pappa nickade lätt och hävde sig upp på sin armbåge.

”Han tror att han betalar. Men jag ansåg att det var fel att det inte var jag som betalade min dotters skola.”, förklarade pappa milt och gav till ett lätt leende.

”Ok.”, svarade jag kort och reste mig upp, alldeles för snabbt. Min syn blev svart, så jag fick stå still ett tag innan den långsamt kom smygandes tillbaka. Pappa suckade ledsamt.

”Du har ett plan att passa. Men du kommer hem sen va? Jag kommer nog inte jobba så länge nu längre, men jag tror jag kommer åka till farmor i London på Lördag. Är det OK för dig? Eller vill du följa med…?”

”Jag tror… jag stannar nog med Justin. Vi får se hur det blir med allt med hans turné.”, förklarade jag mjukt. Pappa nickade förstående och kramade mjukt om min hand som adjö.

Med snabba steg lämnade jag rummet för att slippa få skuldkänslor över att lämna min pappa. Justin stod lutad mot bilen i garaget, med blicken ner i mobilen. Han kollade upp på mig när han hörde mina steg eka i hela garaget. Ett leende spreds på hans läppar och han lade ner mobilen i fickan återigen.

”Är allt okej?”

”Ja, nu åker vi bara hem och packar Justin.”, bad jag snabbt. Han nickade och hoppade in i bilen efter mig för att börja köra från Sjukhuset och mot mitt hus. Tankarna virvlade runt i huvudet på mig. Skulle jag stanna med min pappa? Eller skulle jag åka med Justin till Peru? Efter det skulle han till Hong Kong, så antingen så stannade jag med honom eller åkte hem… pappa skulle i vilket fall vara i London och skolan var ju inget problem. Justin och jag skulle ju undervisas tillsammans skulle jag tro. Pattie då? Har hon gått med på det här? Och Scooter? Allison, Dan, Kevin, Alfredo, Kenny, Moshe, Mama Jan och alla andra i Crew:et? Alla skulle säker säga att jag var som en i ’familjen’ men var det så dem egentligen tänkte?

Dem kanske bara sa så för att inte såra mina känslor…? Förmodligen så var det inte så, men man vet ju aldrig. Det kan alltid vara som man minst anar.

”Vi är framme.”, upplyste Justin mig. Jag hoppade lydigt ur bilen och gick mot bagageluckan som jag drog upp för att få ut mina väskor som var fyllda med höstkläder. Nu var det solvänliga kläder som gällde, och skulle vi fortsätta någon annanstans som inte var varmt efter Hong Kong så kunde man ju alltid shoppa…

”Låt mig ta det där.”, bad Justin mig med en blick mot mina tunga väskor. Jag stretade inte emot utan gav lydigt över min väska till honom. Vi började gå upp mot min dörr. Jag låste upp den och gick in i havet av post. Strunt samma… jag suckade och gick upp med Justin hack i häl upp till mitt rum. Väl uppe hällde jag ut alla mina kläder på sängen och tryckte ner allt i tvättkorgen. Städerskan skulle ändå komma lite senare. Jag drog upp mitt hår i en slarvig boll och gick sedan mot min WIC. Då var det bara att börja packa då…

 

 

”Är det säkert att jag får följa med? Asså jag vill verkligen inte vara en börda eller något.”, gnydde jag osäkert när vi satt på planen, alla samlade i den stora soffan.  Att ett flygplan var så stort…

”Det är säkert lilla du! Allt kommer bli bra.”, försäkrade Pattie mig med ett leende lekandes på läpparna.

”Vi kan gå och shoppa om dagarna, sola, bada. Ha roligt! På kvällarna blir det konserter och middagar.”, inflikade Allison glatt. Jag bet mig löst i läppen.

”Okej då.” andades jag uppgivet ut. Mama Jan blickade upp i taket, som om hon tänkte ’Tack gode Gud för att hon äntligen är hon tyst.’ Jag log skadeglatt och drog en hand genom mitt hår. En servitris kom fram till oss med våra drickor. Justin satt med Scooter och glodde ner i en Mac medan dem planerade en massa saker. Jag himlade med ögonen.

”Där rök den kärlekssemestern…”, muttrade jag lågmält.

”Vad sa du?”, frågade Pattie sockersött. Jag pressade fram ett leende och skakade på huvudet.

”Nej, ingenting.”, försäkrade jag henne glatt. Hur kunde jag ljuga för en sådan underbar människa som Pattie? Men vad skulle jag säga? ’Din son lovade mig en kärleksfull resa men ska endast jobba hela tiden, så jag stör mig på det’? Livet kan allt vara komplicerat.

”När är vi framme tror ni?”, gnällde Alfredo som inte verkade må så speciellt bra. En orolig rynka uppstod mellan Dans ögonbryn.

”Mår du inte bra eller? Är du sjuk?”, frågade Dan med ett bekymrat tonfall. Alfredo hostade till, rakt på mig. Allison skakade på huvudet och slog lätt till Alfredo på överarmen, vilket såg ut att göra riktigt ont.

”Aj! Vad var det för?”, tjöt Alfredo trött. Allison pressade ilsket samman sina läppar.

”Du hostade på tjejen som hånglar med Justin dagligen, smarto! Hon eller Justin kommer antagligen bli sjuka nu…”

”Oj då.” flämtade Alfredo generat. Justin lutade sig trött tillbaka i sätet bredvid mig.

”Jag får ont i nacken av allt det här, kan vi ta en paus Scooter? Vi kommer åka ett bra tag till…”, mumlade Justin tröttsamt. Scooter nickade kort och blickade klockan på sin handled.

”Vi är framme om cirka 4 timmar. Så alla kanske kan ta och sova lite? Det kommer inte bli en rolig resa kan man säga.”, försäkrade han oss. Alfredo kurade ihop sig på sin plats och somnade kort därpå om igen. Små snarkningar hördes från hans sits, ibland små skrik. Vad drömmer killen om egentligen? Justin lade en hand på min nacke och kollade djupt in i mina ögon, för att sedan pressa sina läppar mot mina.

Fjärilarna bubblade upp i magen på mig. Ett pirr slank igenom hela min kropp, och jag kände mig helt nykär. Mama Jan aww:ade oss snabbt men slutade när Justin snärtade till henne med sitt finger. Jag särade på mina läppar för att släppa in hans varma, silkeslena tunga i min mun. Han lade en hand på min korsrygg för att pressa mig närmre honom. Pattie harklade sig menandes bakom oss, men Justin lade inte av.

”Ursäkta. Men ni kanske kan göra det där när vi är framme?”, bad hon vänligt. Hon hade helt rätt. Jag skulle inte heller vilja se min son sitta med tungan ner i hans flickväns hals, någon centimeter från en själv. Jag drog mig ur Justin’s grepp och lutade mig istället mot hans bröstkorg. Hans hjärta slog snabbt efter kyssen, vilket fick mina kinder att blossa upp i en mörkröd nyans.

”Vad är det Belle? Varför är du generaaaad?”, retades Kenny och petade mig på armen. Jag fnissade till.

”Det är jag inte! Jag är bara trött.”, ljög jag med näsan upp i vädret. Kenny fnös retsamt till med en nick.

”Yeah,yeah. Vi säger väll så…”, flinade han med en blinkning mot Justin som generat drog ett djupt andetag.

”Belle? Jag ska gå på toa, så du kanske kan.. öh..”, ursäktade Justin sig snabbt. Jag reste mig hastigt upp från hans omfamning för att släppa honom fri från mig. Med snabba steg skyndade han sig in på badrummet. Jag bet mig löst i läppen och kollade ut genom det lilla fönstret som visade Atlanten. Allt var så.. blått. Några båtar låg och flöt här och där, annars inget mer. Pattie log stort mot mig, men annars var det ingen annan som verkade ha tid med mig… Jag bestämde mig för att dra på mig en tjocktröja istället för att sitta i ett linne hela resan då det började bli kallt. Jag gick samma väg som Justin hade gått och lutade mig mot min väska då det blev turbulens och jag klev inknuffad i toalettdörren. Justin mumlade något där inne, han verkade prata i telefon. Jag pressade örat mot dörren för att höra bättre och lyssnade skarpt på vad han sade.

”Nej Kelsey, det går inte.”


Varför pratar Justin med Kelsey? :O Hur kommer det gå med 'Jelle' tror ni? Kommer deras kärlek bli starkare i Peru? I Hong Kong? Eller någonstans förutom Los Angeles? :)

Kommentera för mer ikväll! 


Kommentarer

Liv skriver:

:O vad pratar Justin och kelsey om!? är så ntficken!!!,,,!!!!!

Datum: 2012-09-29 - Tid: 21:32:51 -


Liza skriver:

MER!!!!! <3

Datum: 2012-09-29 - Tid: 21:36:22 - URL: http://justinbiebnovell.blogg.se


Anonym skriver:

AWESOME!!!!! Mera!!!

Datum: 2012-09-29 - Tid: 21:40:33 -


Anonym skriver:

Braa !!!

Datum: 2012-09-29 - Tid: 21:58:10 -


Amanda skriver:

Belle och Justin måste vara tsm!!!
Du skriver sjukt bra!!

Datum: 2012-09-29 - Tid: 22:04:16 -


Storiestoyou skriver:

Super!

Datum: 2012-09-29 - Tid: 22:08:35 - URL: http://www.storiestoyou.blogg.se


Anonym skriver:

mer. NUUUUUU.

Datum: 2012-09-29 - Tid: 22:19:41 -


Amanda skriver:

Jättebra!!

Datum: 2012-09-29 - Tid: 22:22:53 -


Anonym skriver:

Grymt bra! Vill ha mer! :)

Datum: 2012-09-29 - Tid: 22:24:38 -


Anonym skriver:

OMG mer mer i kväll !

Datum: 2012-09-29 - Tid: 22:29:32 -


Becka skriver:

Grymt bra!

Datum: 2012-09-29 - Tid: 22:40:33 - URL: http://beckagoesrandom.blogg.se


Biebers giirl <3 skriver:

Neeeeeej inte Kelsey ! ;O<3

Datum: 2012-09-29 - Tid: 22:49:37 -


Emelie skriver:

Sjukt bra!!! <3

Datum: 2012-09-29 - Tid: 22:51:12 - URL: http://bieberrstorys.blogg.se


Me+You 'Imma tell you one time. <3 skriver:

OMG, IS HE CHEATING ON HER?! ;OOOOOO <3
AS GRYMT, MERMER! <3

Datum: 2012-09-29 - Tid: 22:54:31 - URL: http://MyOneDStorys.blogg.se


Evelina skriver:

Super bra! Meer!

Datum: 2012-09-29 - Tid: 23:13:59 -


Mandiish<3 skriver:

NEJ!NT KELSEY! FAN HELLER!
ÅH!
Nu vill jag läsa mer!<3

Datum: 2012-09-29 - Tid: 23:57:59 - URL: http://novellonedirection.devote.se


ema skriver:

omg palla att han snackar med kelsey?! hoppas han glr det av en bra anledning iaf och hoppas deras kärlek blir starkare nuuuu

Datum: 2012-09-30 - Tid: 00:21:22 -


Mickan - / My Life In My Words skriver:

- Ja det stämmer, jag har funderat länge på det. Och det lönar sig mer för mig som sitter och gör många designer. :) Och som svar på din fråga, nej, då jag inte har satt något pris än, och du står på listan redan så gäller det inte dig, eller dem andra som står, då ni beställde när det var gratis :) Så oroa dig inte, andas :)

Datum: 2012-09-30 - Tid: 02:16:44 - URL: http://miickzz.blogg.se


Romina skriver:

Grym novell!!!

Datum: 2012-09-30 - Tid: 11:06:26 -


Alwaybieberfever.blogg.se skriver:

Ooooommmggg!!! Why is he speaking to kelsey?:00

MEEEERER!!!!<3

Datum: 2012-09-30 - Tid: 11:34:42 - URL: http://Alwaybieberfever.blogg.se


Jennifer skriver:

Oh gosh. MER NU!

Datum: 2012-09-30 - Tid: 11:44:28 -


Julia skriver:

OH MY GOSH!!!! Ge mig mer nu!!!!!! :O Är så nyfiken varför Justin snackade med Kelsey!!! MER!! OH MY GOSH!! :O

Datum: 2012-09-30 - Tid: 19:41:46 -


Anonym skriver:

Grymt! :)<33

Datum: 2012-10-01 - Tid: 16:04:29 -


Hanna skriver:

Nyfiken tjej här :)
Ge mig mer nu! :D

Datum: 2012-10-02 - Tid: 07:59:58 - URL: http://hanzenpanzen.blogg.se


ida skriver:

hur gör du dina collage bilder? ÄLSKAR DOM OCH DIN NOVELL

Datum: 2013-08-17 - Tid: 18:36:31 -


Ditt namn:

E-post: (privat)

URL:

Din kommentar:




Trackback