KAPITEL 9-. VANCOUVER

Hon ryckte till och kollade upp på mig.
“Jaså, du!” Flinade hon och reste sig upp i sängen. Jag himlade med ögonen och la ett hårtest bakom örat.
“Vi ska åka ikväll. Till Vancouver. Din släktträff. Remember?” Sa jag lent och höjde lätt på ögonbrynen.
“Justja!” Skrattade hon och gick ut i vardagsrummet där mormor satt. Då började min mobil ringa. Jag log stort när jag såg vem det var som ringde…
Hon ryckte till och kollade upp på mig.
“Jaså, du!” Flinade hon och reste sig upp i sängen. Jag himlade med ögonen och la ett hårtest bakom örat.
“Vi ska åka ikväll. Till Vancouver. Din släktträff. Remember?” Sa jag lent och höjde lätt på ögonbrynen.
“Justja!” Skrattade hon och gick ut i vardagsrummet där mormor satt. Då började min mobil ringa. Jag log stort när jag såg vem det var som ringde…
En bild på Chaz lös upp hela skärmen och ett leénde spreds på mina läppar.
“Heej.” Log jag och bet mig löst i läppen. Chaz skrattade till i andra änden, och jag hörde Justin's skratt också. Fjärilarna bubblade upp i min mage. Men varför? Jag hatade bävern...
Hey cutie! Vad gör du och Selena i Mexico då?” Jag skrattade till och skakade lätt på huvudet. Chaz...
“Vi bara hänger. Vad gör du och Justin i Stratford då?” Mumlade jag och slog mig ner på sängen.
Fel. Vi är i Vancouver!” Jag rynkade lätt på pannan. Vancouver?
“Men det är ju där släkträffen ska vara.. Chaz, du...-” Det blev tyst i andra änden och sedan hörde jag Justin's mjuka stämma. Fjärilar? Check. Men nej. Åh.
Hej Melody. Chaz kunde följa med för din mamma och Maria med tanke på eran relations status... Så, vi är här och väntar på er. Badtunnan är fylld.” Sa Justin snabbt. Jag svalde hårt.
“Relations status? Va?” Han suckade medans jag hörde några röster i bakgrunden.
Måste gå. Ses.”Jag skulle precis säga något då han la på. Trevligt. Jag drog upp mitt hår i en hästsvans på huvudkanten och gick sedan ut till Selena och mormor. Fast där satt även mamma. Hon log stort mot mig och reste sig upp för att gå fram mot mig och krama om mig. Allt jag gjorde var att stå helt stel på golvet och kolla på Selena.
“Hej gumman.” Log mamma och smekte min kind innan hon gick tillbaka och satte sig bredvid mormor, med kaffekoppen i sin hand.
“Vad gör du här?” Flämtade jag och slog mig ner bredvid Selena som satt med ett vitt streck till läppar. Vad var det nu då? Mamma drog ett djupt andetag och sneglade på mormor som snabbt reste sig upp och gick iväg. Oj, det var viktigt tydligen. Hennes blick gled mot mig igen och sedan på Selena, för att sedan åka ner i kaffekoppen.
“Så.. Är det något speciellt du skulle vilja berätta för oss Melly?” Frågade mamma milt och kollade menandes på mig.
“Nej? Varför skulle jag det?” Svarade jag med tock röst och skakade oförstående på huvudet.
“Jo... Vi har ju kameror hemma vet du. Våran hem kamera med rörelse detektor. Jo, kameran var på men inte detektorn den natten jag sov över på jobbet.. Hände det något.. intimt då?” Jag svalde hårt och kollade på Selena. Hon vände blicken ifrån mig och fuktade sina läppar.
“Selena. Jag är ledsen. Snälla...” Hon hade sett oss. Eller mamma hade sett mig och Justin kyssas. Och sedan berättat det för Selena? Var det just det hon ville? Att Selena skulle göra slut med Justin och vara sur på mig?
Kanske göra slut med Justin, men hur blir det med mig? Jag blängde surt på mamma och snörpte på munnen.
“Jag förlåter dig.” Viskade Selena lågt och sneglade på mig. Jag kollade förvånat på henne och slog armarna runt hennes lilla, skakande kropp.
“Snälla, ta inte ut det på Justin... han gjorde i princip inget.” Hon nickade och drog bort ett hårtest från ansiktet.
“Jag vet minsann vad han har gjort eller inte.” Suckade hon och tog en klunk av det rykande kaffet som stod på bordet framför oss. Jag tog en Croissant och tog en tugga av den. Mamma såg missnöjd ut.
“Vad är det? Gick din plan med att splittra Selena och Justin i spillo?” Grumlade jag bittert och korsade på armarna.
“Använd inte den där tonen mot mig Melody Gold Gomez!” Röt mamma och pekade mot mig.
“Jaså? Och vad ska DU göra åt saken då?!” Skrek jag till svar. Mamma svalde hårt och kollade bort. Selena kollade ledsamt på mig, så jag vände mig om och sprang ut. Mina ben rörde sig mot Tyra's hus. Hon öppnade snabbt dörren och kollade förvånat på mig. Jag andades tungt och började sedan gråta. Varför? Det visste jag inte ens själv.
-
“Så, vad hände?” Frågade Tyra milt och räckte över en kopp åt mig med rykande varmt te. Jag log smått och ryckte på axlarna.
“Inget. Jag bara... behövde gråta ut någonstans.” Hon nickade förstående och fuktade sina ljusrosa läppar. En suck slank ur min mun och jag började smutta på det heta teét. Tyra log stort mot mig och klickade sedan på MTV. Jag himlade med ögonen, men koncentrerade mig genast på tv:n och drog filten tätare kring min kropp. Helt plöstligt började Justin Bieber - Boyfriend, spelas. Jag suckade återigen och blängde på Tyra som flinade stort.
“Vadå? Låten är ju bra!” Sa hon ironiskt och vaggade i takt med musiken. Jag kollade upp på tv:n och mötte Justin's stora leénde. Mina ben blev alldeles geleiga och fjärilarna bubblade upp.
“Du gillar honom!” Utbrast Tyra förvånat och log större och större för varje sekund. Mina kinder hettade till och jag skakade på huvudet.
“Nej...” Svarade jag lågt och kollade ner i teét. Hon skrattade till och drog en hand genom sitt blonda hår.
“Nänä, right.” Mumlade hon retsamt och höjde ljudet till max för att sekunden därpå börja hoppa runt som en galning på vardagsrumms golvet. Jag skrattade till, men ställde ner koppen och hoppade upp bredvid henne.
Några timmar senare;
“Justin, kör då!” Skrattade Chaz och puffade på mig i sidan. Jag suckade och sköt ihjäl en Zombie på tv:n. Vi satt i det stora huset på camping platsen. Alla hade fått en egen stuga. Jag och Chaz delade för tillfället, men när Selena och Melody skulle komma skulle Selena ta hans plats, självklart.
“Äh, det är ju hopplöst. Vi gör nåt annat.” Muttrade Chaz och stängde av XBOX:et. Jag nickade och gick ut i köket där Mr. Gomez stod.
“Hej grabbar! Resten av släkten kommer imorgon, men Selena, hennes mamma, Melly, Leonie och Leonie's och Maria's mamma kommer ikväll. Vi är en stor släkt. Det kommer minst 15 personer till.” Log Mr. Gomez.
“Okej.” Svarade Chaz lätt och kollade på kniven som rördes upp och ner över gurkbiten.
“Är ni hungriga?” Min mage kurrade till och alla började gapskratta. Mr. Gomez log stort mot mig och nickade.
“Det tar jag som ett ja. Korvstroganoff om 10!” Log han. Chaz nickade och tog upp en gurkbit och stoppade in den i munnen.
-
“Så, hur har ni haft det idag då?” Frågade Leonie och log stort mot Chaz, men inte mig. Okej, hon hatade mig.
“Vi har spelat XBOX och gått på lite upptäcksfärd.” Svarade Chaz milt och log sitt  “jag-är-en-snäll-pojke” leénde.
“Trevligt. Vad blir det för efterrätt då Taylor?” Flinade Leonie.
“Haha, ja.. Det blir choklad pudding!” Svarade han. Maria log stort och nickade mot Selena's och Melody's mormor.
“Det blir väll gott Nana?” Kommenterade Melody och log stort mot mormodern. Jag störde mig på att inte kunna hennes namn och lutade sig mot Selena's öra.
“Vad heter eran mormor?” Viskade jag lent i hennes öra. Hon log stort och kollade på mig.
“Rita.” Svarade Selena mjukt. Jag nickade och kramade om hennes hand under bordet. Rita log lurigt mot mig och sneglade på Chaz och Melody.
“Kan man lämna bordet?” Utbrast Melody frågandes. Leonie nickade och log stort mot henne och Chaz.
Jag satt kvar ett tag med Selena och pratade, men bestämde mig sedan för att gå till min stuga för att byta kläder. Jag drog upp nyckeln ur min ficka och öppnade dörren, men möttes då av en överraskning...

Vilken överraskning? SOMMARLOV BABES! Ååååh, skönt! Har någon mer än jag det? ;) Ska på grillfest ikväll, så det kommer inget mer! Men imorrn åker jag till mamma ikväll och är där hela sommarlovet typ, då blir det 2 om dagen ungefär! :D Men för nu?
KOMMENTERA, MEN INGET HAAT FÖR DET GODKÄNNS INTE ÖVER HUVUD TAGET! JUST SAYIN'! KOMMENTERA! :D
Trackback