Love Me Like You Do - 15

Smink var en plåga, något man bara använde för att man kunde. Om jag fick välja skulle jag gå utan smink jämt och ständigt. Men eftersom att jag också var tonåring fick jag precis som alla andra finnar och andra utslag i ansiktet som var tvungna att bli täckta. Men om jag bara skulle sitta hemma idag skulle smink inte behövas.
Jag drog upp mitt hår i en hästsvans och gick sedan ut ur mitt rum, i kurs mot köket där Jakes röst babblade på för fullt. Han snackade om fotbollen, men för vem? Elenor visste ju redan precis allt om Jakes fotbolls lag så vem skulle han berätta om fotbollen för? Nyfiken som jag blev skyndade jag på mina steg och var snart ute i köket.
”Hej Alex.” hälsade Jake glatt. Min blick flackade förvirrat mellan honom och personen bredvid honom.

 

Jag stod paralyserat kvar vid trappans slut och kunde inte riktigt förmå mig själv att sluta stirra på personen.

”God morgon Alex”, den ljuva stämman som lämnade hennes läppar ekade i öronen på mig. Hur kan någon se så bra ut och samtidigt ha ett barn i min ålder? Det skulle jag aldrig förstå.

”God morgon” fick jag sedan fram och gick fram och kramade henne. ”Vad gör du här? Inte för jag har något emot det utan mest för att du överraskade mig.”

”Tja… Jag hade lite jobb i Paris denna vecka och skulle egentligen flyga hem till Atalanta idag men bestämde mig för att göra ännu ett stopp för att gottgöra dig för sist.”

”Men herre Gud Pattie. Du behöver inte gottgöra mig för det, nöjet var helt och hållet på min sida!”

”Sluta Alex, idag står jag för festligheterna. Eller ja, jag tänkte att vi kunde luncha tillsammans och kanske ta en fika efter det. Mitt plan åker dessvärre vid halv sju så jag kan inte stanna så länge.”

Pattie, hon var så söt. Jag gillade henne redan, även om jag aldrig riktigt träffat henne. Jag har pratat med henne i telefon flera gånger efter att jag ordnat mamma-son dagen åt henne och Justin. Hon var så tacksam för den och ringde mig ofta efter det för att se hur det är med mig. Jag har nog aldrig mött en människa som visar så mycket tacksamhet som henne. Det gjorde mig alldeles varm inombords och om mamma fortfarande hade varit vid liv hade hon gillat Pattie lika mycket som jag.

”Alech, de ä Juschins mamma! Hon ä jätte schnäll!” Leo sprang fram till Pattie och hon drog upp honom i sitt knä.

”Jaha, men då går jag och byter om då.” sa jag och fick det att låta mer som en fråga. Elenor och Pattie såg på mig och nickade sedan började de samtala om något jag inte kunde bry mig mindre om så jag vände på klacken och sprang upp för trappan och in till mitt rum.

Outfiten jag valt imorse var inte direkt passande till en dag ute på stan tillsammans med Pattie.Jag började tänka på vad jag skulle ha på mig och efter att jag slängt en blick på termometern utanför mitt fönster bestämde jag mig direkt för någon av de varmare kläderna. Jag sköt upp skjutdörren till min garderob och letade fram ett par mönstrade strumpbyxor och en t-shirt som jag snabbt drog på mig. Sedan tog ja även ut min gråa tjocka halsduk, som min farmor hade stickat åt mig, innan jag sköt tillbacka dörren till garderoben. Jag granskade mitt ansikte i skjutdörren som även var en spegel och bestämde mig för att strunta i sminket helt och hållet idag. Jag var inte på humör för det och min hy såg relativt bra ut.

På vägen ut ur rummet grabbade jag tag i min lite tjockare svarta jacka som hängde på min klädställning och stoppade mobilen samt min korthållare i fickan.  Jag gick ner för trappan och väl nere kastade jag en blick på klockan i vardagsrummet. Lite över nio, visade den. Så medan jag letade fram mina kängor så drog jag fram mobilen igen. Jag skickade snabbt iväg ett sms till Justin.

 

Till Crewmate:

”Gissa vad?????????????”

 

Jag förväntade mig inget svar än då klockan var tolv på natten i L.A och Justin förmodligen halvsov på sin soffa framför sitt Xbox. Killar alltså.

När jag knutigt mina kängor gick jag dem få stegen från hallen till köket. Leo satt fortfarande i Patties knä men nu spelade han på sitt Nintendo. Jake satt på köksstolen och kollade på TV. Jag älskade vår öppna nedervåning. Det bästa med det var att när du var i köket kunde du se vardagsrummet eftersom det inte riktigt fanns någon vägg som skilde de olika rummen åt.

”Alex gå inte med skor inomhus!” påminde Elenor mig med skarp röst. Jag brukade gå inomhus med skor ofta och hon blev lika sur varje gång därför älskade jag vara ensam hemma, då kunde jag gå med skor hur mycket jag ville.

”Jag tänkte bara se om Pattie var redo att åka.” berättade jag snällt. Elenor godtog min anledning och jag gick tillbaka för att ställa mig på dörrmattan. Pattie kom gående med Elenor i släptåg.

”Tack för kaffet Elenor, det var trevligt att träffas och snälla ursäkta mig för jag kom utan förvarning.” Pattie drog på sig sin jacka och hoppade i sina stövletter innan hon drog i Elenor i en kram.

”Du är alltid välkommen med eller utan förvarning så är våra dörrar öppna för dig!” suckade Elenor och de släppte taget om varandra.

”Hej då pojkar!” ropade Pattie över axeln samtidigt som vi steg ut ur lägenheten. Trapphuset ekade till av våra steg, speciellt efter Patties skyhöga klackar. Jag förstod mig inte på hur kvinnan bar sig åt med att gå i dem. Klackskor var ett stort nej för mig. Jag hade bara på mig det vid speciella tillfällen, som vid fester eller bröllop.

 Jag placerade min tumme mot hissknappen och lutade mig sedan mot trappräcket. Pattie kollade djupt in i mina ögon och på något vis var det svårt för mig att bryta blicken. Det var som att hennes ögon var magiska, eller speciella. Hissen plingade till i samma stund som jag bröt ögonkontakten. Jag tog ett steg in och klickade på den gröna knappen som skulle leda oss till bottenvåningen.

”Så, har du några tips på vad du har lust med att göra tills det är lunchdags?” log Pattie brett mot mig.

”Nej, inget speciellt.. du kom ju rätt ovarnat.” flinade jag till svar. Hon drog undan en brun hårslinga bakom sitt kristallprydda öra. ”Men vi kanske kan… gå en promenad bara? Sen vet jag ett perfekt lunchställe.”

”Det blir nog jättebra.” log hon till svar innan hon klev ut ur hissen som nått bottenvåningen. Jag log brett för mig själv och gick sedan ut efter henne.

”Justin!” ropade en välbekant röst i örat på mig. Jag öppnade ögonen en aning och mötte Selenas välbekanta blick. ”God morgon sömntuta.”

”Hur mycket är klockan?” frågade jag medan jag reste mig upp. Tydligen visade det sig att jag somnat i soffan. Med min Xbox konsol på bröstet.

”Runt tio.” svarade hon och plockade undan en tidning från fåtöljen för att kunna sätta sig ned där själv.

”Då är jag ingen sömntuta. Klockan tio är ju ingenting.” mumlade jag tillbaka, en aning bittert.

”Jag ångrade mig, du är visst PMS barn.” svarade hon med huvudet på sned och underläppen utputad en aning.

”Äh, lägg av.” suckade jag fram och reste mig upp. Jag kunde höra hur golvet knarrade till när Selena följde mig exempel. Sekunden senare var hennes armar slingrade runt mitt bara bröst.

”Förlåt. Jag är bara på lite dåligt humör idag…” ursäktade hon sig med en kyss på min hals. Konstigt nog for det ingen ilning igenom min kropp. Ingen gåshud heller för den delen. Jag nickade innan jag drog mig ur hennes järngrepp.

”Jag måste… öh… duscha. Kommer snart.” sa jag och placerade en kyss på hennes panna för att sedan skynda mig in på badrummet. Väl inne lutade jag mig mot handfatet. Mörka ringar hade placerat sig under mina ögon. Fan. Jag hatade att se sliten ut framför paparazzis. Men som tur var, hade mamma gett mig något maskin som fick mörka ringar att dämpas en aning i julklapp. Suckandes började jag dra av mig det jag bar på det nedre partiet på min kropp, för att sedan kliva in under det rinnande vattnet.

 Jag drog ut på duschen så länge jag kunde, men Selenas tålamod var inte det bästa. Tjugo minuter senare knackade hon frustrerat på dörren och skrek något om att jag var elak som föredrog en dusch framför henne. Ärligt talat, så föredrog jag en dusch före alla jag kände. Förutom min familj. Och kanske Alex. Nej. Inte Alex Justin. Jag vred av vattnet och virade en handduk runt min midja.

”Justin!” skrek Selena utanför dörren medan hon fortsatte sina knackningar. Man kunde nästan tro att hela dörren skulle gå sönder av hennes kraftiga slag mot den.

”Jag ska torka håret, en sekund Selena!” ropade jag sammanbitet tillbaka och satte sedan igång hårfönen. Medan jag torkade håret rullade jag med den magiska ”tar-bort-mörka-ringar” maskinen. Jag hade i tanke att borsta tänderna också, men Selenas skrik började gå mig på nerverna så jag beslutade bara att gå ut till henne.

”Äntligen.” andades hon surt ut när jag äntligen klev ut ifrån badrummet. Gåshud uppenbarades på mina armar och ben av temperaturskillnaden mellan badrummet och vardagsrummet.

”Får jag gå och klä på mig kanske?” frågade jag sarkastiskt. Selena fnös till.

”Gör det du, jag är inte din mamma. Du får göra precis vad du vill.” antydde hon barskt och gick sedan sin väg in i köket. Skakandes på huvudet begav jag mig upp för trappan, mot min stora garderob.

 Utbudet av kläder var stort. Jag hade kläder för flera tusen kronor, vissa hade jag inte använt ens en gång. Andra kom jag inte ens ihåg att jag köpt överhuvudtaget. Jag drog ut ett par svarta skinnyjeans och en blå V-ringad t-shirt. Det skulle duga till ett par svarta Supras. Jag gick in på mitt rum och klädde på mig. Innan jag drog på mig t-shirten rollade jag deo under armarna och hann precis få på mig den när Selena kom inklampande på rummet.

”Du har ingen mat.” gnällde hon surt med en bekymrad rynka mellan sina mörka ögonbryn.

”Skojar du med mig? Jag är Justin Bieber, jag har mat från hela världen babe.” retades jag med henne och sprutade ett sprut Hugo Boss på mig innan jag slog mig ned bredvid henne på sängen. Hon suckade.

”Inget jag är sugen på i alla fall.”

Jag skakade på huvudet åt hennes barnsligheter,

”Vad är du sugen på då om jag får fråga?”

”Mac and cheese.” sade hon snabbt, utan att tveka en sekund.

 

Tumblr_mbhv52gt7y1r25xgk_large

"Mac and Cheese."

 

Jag log, ”Men älskling… jag har Mac and Cheese.”

”Nähä. Jag kollade överallt men hittade den inte någonstans. Du har bara nudlar typ.” fräste hon ilsket.

”Nej. Kollade du bakom sockerpaketet?” frågade jag menandes, med blicken mot hennes håll. Selena bet sig själv på underläppen.

”Öh… nej?” svarade hon och fick det att låta som en fråga. Jag reste mig upp och började gå mot köket med Selena i släptåg. Väl framme vid skafferiet drog jag ut paketet med Mac and Cheese med ett brett leende lekandes på mina läppar.

”Tadaaa!” sjöng jag dramatiskt ut med en handgest mot paketet. Selena himlade med ögonen medan hon tog fram en kastrull från ett av skåpen under diskbänken. Jag räckte över paketet till henne och slog mig sedan ned vid köksön med min iPhone upptryckt i ansiktet. Då märkte jag att Alex hade skickat ett nytt meddelande. Leendes klickade jag fram det.

 

Från Alex:

 ”Gissa vad?????????????”

 

Jag suckade men knappade in ett snabbt svar till hennes sms, som hade skickats igår.

 

Till Alex:

”Vadå?:)”

 

Jag förväntade mig inte ett svar förrän om några timmar, så istället för att sitta och glo på våran sms konversation klickade jag mig in på Instagram. Jag tog ett foto på mig själv och lade upp. Det tog en nano sekund innan liksen började rulla in. Jag log över kommentarerna mina fans skrev till mig. Vissa var omöjliga att inte skratta åt. Jag rullade med tummen över skärmen för att dra mig nedåt i nyhetsflödet, men stannade upp när jag såg att Alex hade lagt upp en bild på min mamma på en uteservering. Så det var det hon ville berätta. Att mamma hade kommit till henne. Jag tvekade inte en sekund innan jag kommenterade bilden.

”Vacker som alltid @pattiemallette”

Lika som med min bild tog det en kort stund innan bilden på mamma också hade över flera tusen likes. Mina fans höll verkligen koll på vad jag gjorde på Instagram, men jag hade ingen aning om över hur dem kunde vara så otroligt snabba. Jag skulle precis lägga ned mobilen framför mig när Selena sköt in en tallrik där.

”Wo! Jag höll precis på att lägga ned min mobil där, se upp med vad du gör Selena.” varnade jag henne och lade istället ned mobilen vid sidan om den rykande tallriken. Hon placerade en tallrik med samma innehåll framför sig själv och rykte på axlarna.

”Du hann ju flytta undan den, så det är ju inga problem. Eller hur?” sade hon med blicken ned i maten.

”Nej… exakt.” suckade jag fram. Min blick gled ut mot poolen. Juan stod med håven och fiskade upp oinbjudna gäster, det vill säga kryp, som hade ramlat ned i vattnet. Ibland var jag riktigt tacksam över att jag slapp göra vissa saker själv. Jag menar inte att jag aldrig skulle göra något som att tömma poolen på djur, utan mer att när man hade dagar då Selena var på dåligt humör så orkade man inte med ett dugg.

 

”Hey bro!” hälsade Jaden glatt och greppade tag om min hand. Jag flinade åt honom medan vi gjorde vår hälsning.

”Tjena. Hur är det?” frågade jag och klappade till honom på axeln. Han log snett åt mig.

”Du vet, det gamla vanliga. Papzen går mig på nerverna men annars kan jag inte klaga.” skrattade han fram. Jag skulle precis svara när Alfredo ropade ifrån vardagsrummet. Jaden satte fart mot soffan med mig hack i häl. Alla mina bästa kompisar var här. Ryan, Chaz, Lil Twist, Alfredo, Dan, Jaden och Christian. Efter Selenas utbrott i morse hade jag helt enkelt fått nog och kände att jag behövde en boys night. Twist hade tagit med sig dricka, medan jag hade stått för käket och Chaz för underhållnigen vilket var det samma gamla vanliga – att spela Xbox.

”Vem leder?” frågade jag med blicken på skärmen där en omgång av Call of Duty pågick.

Fredo skrattade till. ”Chaz. Christian har ingen chans nu.”

 Jag flinade åt mina kompisar och gick mot altandörren, men stannade när Jaden ropade på mig.

”Vart ska du Justin?” frågade han med höjda ögonbryn. Jag viftade lätt med handen åt hans håll.

”Bara ta lite frisk luft, kommer snart.”

Han nickade och vände koncentrationen mot teven igen. Jag drog ned handtaget och gick ut i den svala kvällen. Solen hade gått ned, men himlen hade en skär färg som fick det att se ut att den fortfarande var uppe. Jag tog ett steg fram mot mina utemöbler för att slå mig ned. Jag lät min blick glida över min tomt för att bli påmind om hur lyckligt lottad jag var. Som barn hade jag bara haft en liten gräsplätt, där jag och mamma bodde, bredvid garaget att leka på. Min blick for förbi förvaringsstugan och mot poolen där jag fastnade. Vad i hela…


Vad ser Justin i poolen mån tro? :O

Ema hade skrivit 700 ord på denna, men var sedan tvungen att gå för att hon ska till Danmark imorgon. Eftersom att jag endast vill att ni ska bli nöjda, bad jag henne skicka det och skrev klart det själv! Nu får vi bara hoppas att Ema har det kul i Danmark och njuuuuuter! Kommentera! / Ema och Liv <3

 

BTW - En sak ni borde göra, for real, är att läsa Mathildas nystartade novell på http://bieberdreams.blogg.se/ nu. Den äger. Seriöst.


Kommentarer

Celine skriver:

Aaaaa :D Gud vad bra jag älskade de när Pattie hälsade på Alex :) längtar redan till nästa del. Hoppas de e Alex Justin ser :D

Datum: 2013-04-19 - Tid: 18:00:23 -


Fanny skriver:

Ingen aning. Meeeeeeeeeer :D

Datum: 2013-04-19 - Tid: 18:11:16 -


emma (: skriver:

tycker lite synd om Justin för Selena verkar så 'bitchig' i den här novellen 8(<3
men jag äääälskar den! 83 <333

Datum: 2013-04-19 - Tid: 20:17:08 - URL: http://imawesomeandurenot.bloggplatsen.se


isabel ♥ skriver:

så himla bra meer <3 men kan ni nt haa med fler bilder i alla delar?

Datum: 2013-04-19 - Tid: 20:17:36 -


Anonym skriver:

Ett galet fan? Selena som smyger?

Datum: 2013-04-19 - Tid: 20:40:08 -


Emmyy<3 skriver:

Lika bra som vanligt!! Undrar vad som finns där... Kanske är det Alex...

Datum: 2013-04-19 - Tid: 21:52:03 -


Anonym skriver:

Läängtar till nästa!

Datum: 2013-04-19 - Tid: 22:33:15 -


Ebba skriver:

Jätte bra!!!! :DDDDD

Datum: 2013-04-19 - Tid: 22:52:26 -


Lil skriver:

åhh såå braa :) ska oxå till Danmark imon :D x

Datum: 2013-04-19 - Tid: 23:15:29 - URL: http://kandisarinoveller.blogg.se


Liv skriver:

Awesome kapitel!!

Datum: 2013-04-19 - Tid: 23:33:16 -


Emelie skriver:

Jätte bra! <3

Datum: 2013-04-20 - Tid: 00:34:19 -


Victoria skriver:

Meeer! Hoppas det är Alex Justin ser :)

Datum: 2013-04-20 - Tid: 07:35:33 -


Anonym skriver:

super super super bra!!!! :)

Datum: 2013-04-20 - Tid: 08:12:38 -


Celebnovell skriver:

Har inte en endaste aning om vad han ser! Jättebra! ♥

Datum: 2013-04-20 - Tid: 10:47:59 - URL: http://celebnovell.blogg.se


Michelle skriver:

Jag gillar det och vad roligt att Pattie hälsade på :)

Datum: 2013-04-20 - Tid: 10:52:11 -


alva skriver:

jättebra :D meera

Datum: 2013-04-20 - Tid: 12:41:34 -


anonym skriver:

noooo idea!!!! men det var jäääte bra kapitel!!!

Datum: 2013-04-20 - Tid: 20:36:21 -


lisa skriver:

novellen är sjukt bra!! kan du inte skriva dialogerna på engelska när dem pratar engelska för jag blir helt förvirrad för jag vet aldrig om de pratar engelska eller svenska ibland. Och om du är dålig på engelska och det är därför du inte skriver dialogerna på engelska så kan du bara skriva dialogen på google translate och se klistra in till kapitlet, och blir det lite fel i översättningen så förstår man nog sammanhanget :) Din novell är redan grym men den skulle vara ännu bättre om dialogerna var på engelska när de pratar engelska och svenska när de pratar svenska :) Jag längtar jättemycket till nästa kapitel :D

Datum: 2013-04-22 - Tid: 18:51:42 -


Ikran skriver:

Vart gör du dina bilder/Header
Kan du rekommendera min novellblogg?
http://mybieberstorys.devote.se
Skulle betyda mycket!
Och din/eran är sjukt bra!
Kram

Datum: 2013-04-23 - Tid: 16:54:37 -


love it skriver:

Åhhh jag vill ha mer

Datum: 2013-04-23 - Tid: 22:24:00 -


love it skriver:

Åhhh jag vill ha mer

Datum: 2013-04-23 - Tid: 22:27:50 -


anna skriver:

Åhhh kan inte vänta skit bra MER. Du skriver SÅ bra<33

Datum: 2013-04-23 - Tid: 22:29:36 -


bella skriver:

Gud vad bra! Det är så spännande! Undrar vad Justin ser?

Datum: 2013-04-23 - Tid: 23:01:42 -


Maddo <3 skriver:

Skiiiit bra, längtar tills nästa del!

Datum: 2013-04-23 - Tid: 23:18:03 -


Anonym skriver:

Bra. Mer!

Datum: 2013-04-24 - Tid: 08:58:43 -


Anonym skriver:

Merr

Datum: 2013-04-24 - Tid: 12:01:54 -


Anonym skriver:

Skitbra

Datum: 2013-04-24 - Tid: 16:21:58 -


Julia skriver:

Alltså jag älskar Pattie, seriöst, kan verkligen tänka mig henne precis så i verkligheten och jag tycker det är så fint att hon bryr sig om Alex, speciellt eftersom Alex saknar sin egen mamma och hon behöver nån som Pattie i sitt liv. Och jag blir typ fett ledsen när Justin är jättegullig mot Selena och hon asdrug tillbaks. Nu ska jag läsa 16, ciao!

Datum: 2013-09-14 - Tid: 23:16:51 - URL: http://bieb.blogg.se/


Ditt namn:

E-post: (privat)

URL:

Din kommentar:




Trackback