KAPITEL 8-. I CANT BELIEVE IT.

“Vi är framme!” Log Selena och drog av mig ögonbindeln. Jag kisade först men såg sedan vart vi var. På bakgården till mormors hus i Mexico.
Det låg en filt i mitten av allt med saft och choklad doppade jordgubbar. Jag log stort och slog mig ner på filten, detsamma med Selena.
“Ta för dig.” Log hon och sköt skålen mot mig. Jag gjorde som hon sa och bara... njöt. Vi satt där ett bra tag innan vi blev störda.

“Vi är framme!” Log Selena och drog av mig ögonbindeln. Jag kisade först men såg sedan vart vi var. På bakgården till mormors hus i Mexico.

Det låg en filt i mitten av allt med saft och choklad doppade jordgubbar. Jag log stort och slog mig ner på filten, detsamma med Selena.

“Ta för dig.” Log hon och sköt skålen mot mig. Jag gjorde som hon sa och bara... njöt. Vi satt där ett bra tag innan vi blev störda.


“Tyra?” Flämtade jag och sprang in i Tyra’s omfamning. Hon var här! På riktigt! Eller, hon bodde ju här, så det var nog inte så konstigt. Hennes familj flyttade hit från New Jersey för många år sedan.

 

 

“Hej Melly!” Flinade hon och slog sig ner på filten bredvid Selena. De kramade lätt om varandra och började sedan äta av jordgubbarna.

“Så, hur har ni det då?” Frågade Tyra och log stort mot mig. Jag drog en hand genom mitt hår och sneglade på Selena för att kunna tyda hennes ansiktsuttryck.

“Bara bra…” Svarade jag lätt och fuktade mina läppar. Selena nickade instämmande.

“Bra.” Tyra log smått mot oss båda och tog upp en jordgubbe som hon snabbt stoppade in i munnen.

“Ska vi gå över till mig?” Selena kollade på mig och höjde lätt på ögonbrynen.

“Visst!” Log jag och reste mig upp för att börja gå mot Tyra’s stora hus som endast låg 50 meter, minst, från mormors hus. Jag kommer ihåg när jag var liten och brukade säga Selena’s mammas mammas hus.” Jag log stort åt min tanke och gick med Selena och Tyra in i det massiva huset. Och jag överdriver inte, det var stort. Och ljus.

 

 

“Ni har flyttat sen sist.” Tyra skrattade till och greppade tag om en vattenflaska i kylskåpet.

“Sist Melly, var för minst 10 år sedan.” Jag log stort och slog mig ner på en av barstolarna runt köksön. Selena gjorde detsamma, och Tyra.

“Vad ska vi göra då?” Suckade Selena och började trumma på kaklet på köksön. Tyra bet sig löst i läppen.

“Film?” Jag nickade gillandes. Selena himlade med ögonen, men gav sedan med. Hon hatade filmer.

“Vad ska vi kolla på då?” Mumlade Tyra när vi hade kommit ner till hennes hemmabio. Selena fuktade sina läppar och slog sig ner bredvid henne på golvet, framför bokhyllan med en massa filmer.

“Mean Girls? Det var ett tag sen!” Skrattade Selena och höll upp den.

Tyra nickade och slog sig ner bredvid mig i den kollosala soffan. Selena tryckte in filmen och hoppade sedan upp bredvid oss i soffan.

“Nu blir det mys!” Suckade hon mjukt och drog upp filten runt sin lilla kropp.

-

“Selena har somnat, ska vi gå upp?” Föreslog Tyra lent. Jag sneglade på Selena och nickade.

“Vi gör det.” Hon reste sig långsamt upp och gick mot trappan då Selena grymtade till. Jag vände mig om och kollade ner på Selena.

Hon rynkade lätt på näsan och snurrade sedan runt i soffan. Jag andades lugnt ut och gick snabbt upp för trappan efter Tyra.

Hon gick återigen in i sitt kök och räckte över en Macarone till mig. Jag log tacksamt mot henne och stoppade in den i munnen. Sötman spreds snabbt, detsamma med Macaronen. Och sen var den slut.

“Kom!” Utbrast Tyra och drog med mig på baksidan. Jag himlade med ögonen och kollade ut över bakgården.

Det var en stor pool, och sedan en annan sak. En studsmatta. Jag började snabbt springa mot den med Tyra hack i häl. Vi hoppade upp på den och började hoppa.

 

 

Lyckan spreds inom min kropp. Jag hade inte varit såhär lycklig på ett bra tag. Och det menar jag.

Tyra skrattade högt och kramade om mina händer. Vi började hoppade i takt så att vi flög högre då Selena kom ut och kollade trött på oss.

“Jag vill också.” Mumlade hon och hoppade upp på studsmattan. Vi hoppade runt alla tre i en ring. Det kändes precis som förr.

Jag slog trött upp ögonen och mötte Ryan’s isblåa ögon.

“ÄNTLIGEN!” Skrek han glatt och flinade stort mot Chaz som satt och åt av chipsen från igår i fotöljen.

“Hur mycket är…-” Ryan avbröt mig med höjda ögonbryn och en hand.

“Klockan? För mycket!” Skrockade han och gjorde en hög femma med Chaz. Jag reste mig slött upp i sängen och sneglade på klockan.

Halv 11. Vi gick och la oss hyffsat tidigt, så det var ju rimligt. Tv:n stod fortfarande på med Menyn till “Paranormal activity” stod igång. Jag klickade av tv:n och gnuggade mig trött i ögonen.

“Idag är det…?” Gäspade jag prövandes. Chaz drog en hand genom sitt hår.

“Hockey.” Jag nickade och gick in på badrummet. Vi var i mitt och Selena’s hus. Mamma tyckte det var dumt av mig att köpa huset till oss. Detsamma med ringen. Men hon visste inget.

Jag drog av mig mina kläder och hoppade in i duschen. Tankarna virvlade runt i huvudet.

-

“Kan du skicka Juicen Ry?” Mumlade jag trött och räckte över handen. Han skickade snabbt över den och log smått.

“Så, hur är det att vara kusin med Melody då? Är hon snygg nyvaken?” Jag flinade stort.

 

image

 

“Hm..” Började jag. Chaz flämtade till och avbröt mig.

“Varför tror du hon gick på balen med mig? Glömde du vad du gjorde mot henne? Du skrattade! Du skrattade när ALLA var elaka mot henne! Tror du att man gör så mot den man gillar?” Fnös han.

Ryan himlade med ögonen och skrattade till.

“Hon måste ju fatta skämt. Hon är väll inte helt jävla störd.” Mumlade Ryan och flinade större. Det var droppen för Chaz. Han slog till Ryan hårt på kinden så att han flög av stolen, men han var snabbt uppe på fötter igen.

“Vad fan är det med dig?!” Röt han och slog till Chaz över läppen. Jag hoppade in mellan de och kollade allvarligt på de båda.

“Vad är ni? Tre eller?! Det räcker nu!” Både Chaz’s läpp och Ryan’s kind hade börjat svullna upp. Jag gick ut i köket och tog ut två ärtpåsar.

När jag kom tillbaka in matsalen stod de och slog på varandra lika mycket då.

“Men LÄGG AV! Hör ni dåligt?!” Röt jag och särade på de. Chaz muttrade något ohörbart och slog sig ner på sin plats med ärtpåsen mot läppen.

Ryan gjorde detsamma och blängde bittert på Chaz.

“Seriöst killar. Ni bråkar om en tjej! Vi lovade att ALDRIG göra det.” Sa jag sammanbitet och kollade på de båda.

“Mhm…” Instämmde Ryan och pressade ihop sina läppar.

“Men man säger inte så..” Mumlade Chaz och fuktade ömt sina läppar. Jag suckade.

“Lägg ner då!” Han nickade och himlade med ögonen. Jag suckade och gick ut i köket igen där jag hade lämnat min mobil som helt plötsligt plingade till. Okänt nummer?

 

“Jag vet att du vill ha mina läppar Justin, lika mycket som jag vill ha dina. Det kommer bli vi. Var säker på det. Selena och du är bara en tidsfråga. XX Din hemliga beundrare.”

 

 

Jag svalde hårt och kollade ut genom fönstret där snön föll tät. Wendy…

2 DAGAR EFTER ATT DE KOM TILL MEXICO:

“Selena! Du sover hela tiden! Vakna dåå!” Gnällde jag och skakade hopplöst på Selena.

Hon ryckte till och kollade upp på mig.

“Jaså, du!” Flinade hon och reste sig upp i sängen. Jag himlade med ögonen och la ett hårtest bakom örat.

“Vi ska åka ikväll. Till Vancouver. Din släktträff. Remember?” Sa jag lent och höjde lätt på ögonbrynen.

“Justja!” Skrattade hon och gick ut i vardagsrummet där mormor satt. Då började min mobil ringa. Jag log stort när jag såg vem det var som ringde…


Vem ringde? ;) Vad kommer hända i Vancouver? Vem är beundraren?

KOMMENTERA FÖR MER IKVÄLL, MÅNGA KOMMENTARER = EPILOG!! :D :D


 
Trackback