KAPITEL 18-. MOTHER TEST

Doktorn hade förmedlat mig att armen hade en spricka och att jag inte kunde dansa ikväll, då vi skulle använda oss av armarna. Men om 2-3 dagar, om jag vilade ordentligt, skulle jag nog kunna vara med. Med en suck sparkade jag på stenen och kollade ner på gipset runt min handled. Det Kayla inte hade tänkt på var att det var cement golv, under plast överlaget.

”Belle?” Utbrast en ljus röst helt plötsligt. Jag kollade åt hållet rösten kom ifrån och blev mer eller mindre förvånad.

”Jonah?”  


 

Jonah la huvudet på sned mot mig och log stort. Det kunde inte vara sant!

”Hej!” Utbrast jag och kramade försiktigt om henne. Hon log större och besvarade kramen.

”Vad gör du här? Jag trodde du hade åkt till L.A?” Frågade jag glatt och drog en hand genom mitt hår. Jonah Martin, min bästa kompis som liten. När vi hade varit 13 så hade hennes familj flyttat till L.A, och jag blev ensam kvar i London. Hon nickade med ett stort leende på läpparna.

 

 

”Jo, men mamma och pappa har något möte här med någon konstnär eller något, och de köpte biljetter till Justin Bieber’s konsert, så jag tänkte varför inte hänga med?” Förklarade hon snabbt. Jag log stort och förvånat och granskade hennes kropp. Hon såg exakt likadan ut som förr, förutom att hon hade rasat ner i vikt. Och att hennes smaksinne för mode hade växt. Hon stod i en ljusblåa topp och mörka jeans, perfekt till hennes brun/blåa ögon.

”Så, nu är det min tur! Varför är du här, och vad är grejen med gipset?” Jag skrattade till. Jonah kollade frågandes på mig med stora hundögon. Skulle jag berätta? Ja, det var ju inte direkt hemligt.

”Asså jag är här med dansgruppen för att dansa bakom Justin Bieber, men nu går inte det på grund av detta.” Suckade jag trött. Jonah putade lätt med underläppen.

”Sorry… men vadå, är den bruten? Du har ju gips och hela paketet.” Jag skakade på huvudet.

”Nej, det är en spricka. Och gipset satte de dit så att det ska läka snabbare och bättre, så att jag kan vara med om 2-3 dagar. Vi kom igår morse och stannar i 2 veckor. Och ni då?” Hon tryckte ner en hand i sin bakficka till jeansen och log stort.

”Vi stannar i 2 och en halv vecka.” Jag nickade och log snett.

”Då kan vi nog ses något.” Hon nickade och lät blicken falla mot dörren som hade slagits upp. Nu stod Justin där med stora ögon och höjda ögonbryn, samt flåsande andetag.

”Vad är detta om då?” Flämtade han och drog en hand genom sitt hår. Jonah skrattade till och puffade lätt till mig i sidan. Justin började gå mot oss med blicken på mig.

”Justin, det här är Jonah, min barndomsvän, och Jonah, detta är… -” Hon avbröt mig

”Justin Bieber, jag vet.” Skrockade hon och skakade hand med Justin. Blicken mot henne störde mig, som om han… gillade henne? Men det förstås, om Jonah skulle se ut som hon gjorde för några år sedan tror jag inte han skulle dras till henne. Jobbiga Jonah hade alla kallat henne. Eftersom att jag mest hade hållit mig för mig själv på den tiden så hade vi fått kontakt och blivit kompisar. Jobbiga Jonah och Snäll Belle. Jag kunde ha tagit ”Snäll Belle” på ett bra sätt, om det inte var menat i ett illa syfte.

”Öh… armen, hur är det med den?” Frågade Justin och kliade sig nervöst i nacken.

”Bra… tror jag. Den bultar inte längre. Ska vi gå in eller?” Justin nickade och sa snabbt hej då till Jonah innan han började gå mot dörren. Jag vände mig om mot henne och fick en lapp.

”Mitt nummer, ring eller sms:a när du vill. Jag har den alltid på mig.” Log hon och försvann sedan bakom hörnet. Justin ropade på mig och väckte mig ur mina tankar, så med ett leende skyndade jag mig tillbaka mot honom och in i arenan igen. Vi hade stått på bakgården, för framsidan kunde vi omöjligt ha stått på med tanke på alla franska Beliebers som stod där.

-

Justin’s mamma, Pattie, kom in i rummet med en allvarlig min. Det här skulle vara första gången för mig att träffa henne, och jag hade nog aldrig varit nervösare. Fast varför visste jag inte, och nervösare hade jag visst varit. Jag sneglade på Justin som hade choklad runt munnen och ett väl belåtet flin på läpparna.

”Hej, Patricia Mallette, men kalla mig Pattie.” Jag nickade lätt och log stelt.

”Min mamma hette också Patricia.” Hon höjde lätt på ögonbrynen och slog sig ner i stolen bredvid soffan som jag och Justin satt i. Han log stort och ryckte på axlarna.

”Så, nu är ni presenterade. Får jag duscha nu?” Bad han Pattie, som nickade. Justin reste sig upp och gav mig en menandes blick innan han försvann in på badrummet. Hans loge var stor, men garderoben större. Att han kunde ha sådär mycket kläder!

”Så, Belle va? Hur gamma är du? Vilken skola går du i?” Rabblade Pattie fram. Jag pressade ihop mina läppar.

 

 

”Ja, Belle. Jag är 17 år och går i London Public School.” Svarade jag milt. Hon nickade och drog en hand genom sitt alldeles blanka hår, med blicken på mig hela tiden. Varför var Justin tvungen att duscha just nu? Jag suckade lågt för mig själv.

”Så du bor i London, vilket betyder att du och Justin inte kommer ses så ofta?” Frågade hon ledsamt. Jag nickade och mötte hennes skimrande blick. Justin hade fått sina ögon och sitt leende från henne, definitivt. Det stela samtalet höll på ett tag innan Justin kom ut med en handduk runt midjan, och en som han gnuggade i håret. Jag svalde hårt och bröt blicken ifrån hans attraktiva mage.

”Justin! Klä på dig, nu.” Sa Pattie allvarligt och spände blicken i honom. Justin ryckte på axlarna och försvann sedan in i sin WIC med en dov smäll. Pattie log stort mot mig och reste sig upp.

”Jag ska bara gå och prata lite med Scooter, men det var trevligt att träffas Belle.” Sa hon mjukt och kramade lätt om mig innan hon försvann ut ur logen. Jag pustade lätt ut och kollade mot dörren till WIC, bara för att bli skrämd av Justin som smällde upp den bara några sekunder därpå.

”Så, hur gick det?” Frågade han lent och stoppade in en godis i munnen. Jag ryckte på axlarna med en suck.

”Hur skulle det gå? Du och jag är bara kompisar, hon måste inte gilla mig.” Svarade jag kort. Justin la huvudet på sned och drog på sig sin vanliga, svarta keps. Ett leende spreds på hans läppar.

”Du, öh… Selena Gomez sms:ade mig förut, hon är här i Paris och filmar lite för hennes nya film ”Monte Carlo”, skulle du vilja hänga med och käka middag med henne?” Frågade Justin. Ännu en fråga. Jag bet mig löst i läppen. Selena Gomez? Justin och hon var bra kompisar, det hade stått i alla tidningar. Och när Justin släppte Never Say Never hade de dejtat ett tag, men det var nog inget längre. Fick man hoppas på.

”Selena Gomez? Din tjej eller? Ni var väll ihop?” Spottade jag ur mig. Fan, varför gjorde jag sådär? Justin skrattade till och kliade sig i nacken och fuktade sina läppar.

”Nej, vi har aldrig varit ihop. Vi är bara kompisar, och hon vill träffa dig.” Jag ryckte på axlarna och reste mig upp med en hand på gipset. Justin sneglade på det.

”Hur ska jag kunna äta med detta?” Utbrast jag med höjda ögonbryn och kollade ner på gipset. Han skakade på huvudet.

”Äh, vi går tillbaka till sjukstugan nu och så får de ta bort det. Det var ju bara till för att det skulle läka snabbare, så du klarar dig nog med bandage.” Jag nickade och började gå bredvid Justin, mot sjukstugan. Eller, det var snarare ett mini-sjukhus.

”Så, hörde att mamma frågade om din ålder och då kom jag på det. När fyller du 18 egentligen?” Jag fuktade mina läppar.

”Jag är 93, alltså ett år äldre en dig. Du fyllde 17 detta året, och jag ska fylla 18 vilket jag gör 22 Juli.” Sa jag med ett snett leende. Justin nickade snabbt. Det hade gått 1 och en halv vecka på lovet bara… wow.

Belle drog med handen över bandaget och suckade frustrerat.

”Varför skulle jag ens ha bandage om jag ändå skulle ta bort det?” Muttrade hon. Jag skakade på huvudet med en enkel axelryckning.

”Ingen aning, Kelly’s förslag.” Försvarade jag mig och höll upp händerna i vädret. Belle nickade och kollade mot resturangen där Selena stod med ett leende på läpparna och mobilen i ena handen. Hennes livvakt stod några meter bakom henne, detsamma med Kenny fast bakom oss. När vi kom fram till henne så växte hennes leende sig större och hon slog armarna runt min hals.

”Hej Justin!” Utbrast hon. Jag log stort mot henne och nickade mot Belle. Selena’s blick fördes mot henne och hon räcket fram sin hand.

”Selena!” Belle nickade och kramade om hennes hand med ett nervöst handslag.

”Belle…” Pep Belle till svar och ställde sig sedan tätare vid mig. Jag förstod henne, det kunde vara läskigt eller snarare nervöst att sitta med en kändis som man knappt kände.

”Så, hur känns det då? Är ni klara snart eller?” Frågade jag snabbt för att bryta tystnaden när vi slog oss ner vid vårat bort vid uteserveringen. Selena snörpte på läpparna.

”Njae… vi ska spela in lite i Texas, sen är vi klara!” Jag nickade och sneglade på Belle som satt med blicken ner i sitt knä. Det fanns inget speciellt där, så jag gav Selena en menande blick på att hon skulle inleda en konversation, vilket hon gjorde.

”Så, vad heter din pappa och mamma?” Frågade hon milt. Mamma och pappa? Bra ämne Sel… tänkte jag surt och himlade med ögonen. 


Ojoj, Selena mentioned her mom! :O HAHAH! Nej, men nu kommer Selena med in i novellen! Whoo!

MER IDAG? LÄNGRE, MER IDAG? KOMMENTERA DÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ! ;D


Kommentarer

Becka skriver:

Grymt bra!

Datum: 2012-07-12 - Tid: 16:56:14 - URL: http://beckagoesrandom.blogg.se


Anonym skriver:

Jättebra!

Datum: 2012-07-12 - Tid: 17:04:29 -


Anonym skriver:

älskar din nya novell! vill gärna ha mer idag, blir så himla nyfiken!! :D

Datum: 2012-07-12 - Tid: 17:05:22 -


Ilma skriver:

IIhh så bra!

Datum: 2012-07-12 - Tid: 17:32:40 -


kassandra skriver:

mer idag men inte samma visa som alla andra novelller att justin är otrogen med selena ett tips!

Datum: 2012-07-12 - Tid: 17:44:18 -


Me+You 'Imma tell you one time. <3 skriver:

Oh no, poor Belle! ;oo
Mera. <3

Datum: 2012-07-12 - Tid: 17:53:30 -


Ewweh skriver:

Meeer föfan :D Så grymt bra :)))

Datum: 2012-07-12 - Tid: 17:59:45 -


Julia. skriver:

Meer <3

Datum: 2012-07-12 - Tid: 18:02:23 -


Anonym skriver:

awww komigen få ihop belle och justin snart jag döör ju!!! ^^ men annars skit bra och ja skriv meeer nu xD <3<3

Datum: 2012-07-12 - Tid: 18:12:02 -


Mathilda skriver:

Meeer idag!! älskar din novell!! xx

Datum: 2012-07-12 - Tid: 18:34:40 -


Hanna skriver:

OMG.... Stackars selena, piiiinsamt! Skit bra!!! Mer snälla?? :D

Datum: 2012-07-12 - Tid: 18:37:47 -


Anonym skriver:

Snälla mer i ikväll:D

Datum: 2012-07-12 - Tid: 19:45:50 -


Amanda skriver:

Stackars Belle om de blir ihop ;(

Datum: 2012-07-12 - Tid: 20:00:14 - URL: http://Novellonedirection.devote.se


Anonym skriver:

JÄTTE BRA!!!!

Datum: 2012-07-12 - Tid: 20:24:53 -


fanny skriver:

BRAAAAA!!! JAG VILL HA MER IDAG!!!!!

Datum: 2012-07-12 - Tid: 20:26:37 -


Anonym skriver:

MER IDAG!!!! SJUKT BRA

Datum: 2012-07-12 - Tid: 20:28:04 -


Anonym skriver:

älskar din nya novell! vill gärna ha mer idag, blir så himla nyfiken!! :D

Datum: 2012-07-12 - Tid: 20:44:39 -


Julia. skriver:

Snäälla, meeeer <3

Datum: 2012-07-12 - Tid: 20:49:19 -


Ditt namn:

E-post: (privat)

URL:

Din kommentar:




Trackback